banner388

Yağmur nedeniyle direkler devrildi

Erzurum'da şiddetli yağmur nedeniyle direkler devrildi, kayalar yuvarlandı, elektrikler gitti.

Yağmur nedeniyle direkler devrildi

Erzurum'da şiddetli yağmur nedeniyle direkler devrildi, kayalar yuvarlandı, elektrikler gitti.

15 Mayıs 2018 Salı 21:56
Yağmur nedeniyle direkler devrildi

Erzurum'un Narman ilçesinde şiddetli yağmur nedeniyle dağlardan kopan kaya parçaları 100 dönümlük araziye zarar verirken, mahallenin enerji nakit hatlarının geçtiği 4 direkte devrildi. Direklerin devrilmesi nedeniyle mahalle 2 gün elektriksiz kaldı.

Narman ilçesi Alabalık Mahallesi halkı durum ile ilgili bir çok kez dilekçe verdiklerini vurgulayarak, "Kayalar uçacak, önlem alınsın diye birkaç kez dilekçe ile müracaat ettik. Ama bizi kimse dinlemedi, önlem almadılar. Şimdi bahçelerimiz tamamen kullanılmaz hale geldi, yetkilerden yardım istiyoruz. Bu kayaları buradan kaldırmaya bizim gücümüz yetmez" diye ifade etti.

YAĞMUR ENDİŞEMİZ OLDU

Mahalle sakinlerinden İsmail Hakkı Avcı yağmur yağdığında endişe duyduklarını dile getirerek, "Sonunda aşırı yağan yağmurlardan dolayı heyelan oldu. Kayalar arazimizi doldurdu. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.

Zemine Doğar isimli vatandaş ise kayaların yine yerinden kopmasının söz konusu olduğunu söyleyerek, “Taşlar yıllardır biraz biraz geliyordu. Ama şimdi dağdan kopup geldi. Arazimizi doldurdu, ağaçlarımızı kırdı. Zararımız çok fazla. Yine taş gelme tehlikesi var. Can güvenliğimiz yok" derken Dursun Murat Avcı da, "Gördüğünüz üzere bu kayalar dağdan geldi. Arazimizi tamamen kapattı. Başka arazimiz yok. Geçim kaynağımızda bu araziden ürettiklerimiz. Biz devletin hangi kurumuna başvurduysak, bir sonuç alamadık. Hep geri çevirdiler. Bir an evvel bu kayaların temizlenmesini istiyoruz. Bu sesimizi lütfen Cumhurbaşkanımıza duyurun" dedi.

Anahtar Kelimeler:
YağmurElektrikErzurumKaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.