banner388

‘’Ya Demokrasi Ya Tek Adam Seçimi’’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

‘’Ya Demokrasi Ya Tek Adam Seçimi’’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

07 Şubat 2017 Salı 16:26
‘’Ya Demokrasi Ya Tek Adam Seçimi’’

Referandum seçiminin herkesi ilgilendiren bir konu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, demokrasinin oylanacağı bir seçim olacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti teşkilatı olarak referandum da nasıl bir yol izleyeceklerini belirlediklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, neden Hayır diyeceklerini iyi bir şekilde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. HAYIR’ın bu ülke için değerli bir karar olduğu yönünde partice bir karar aldıklarını ifade etti.

Referandumun bir parti meselesinin değil memleket meselesi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, birlikte yaşamanın arzusu olarak HAYIR denmesi gerektiğinin altını çizdi.

15 yıldır iktidarda çıkaramadığınız kanun oldu mu?

Parti grup toplantısında milletvekillerine seslenen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 15 yıldır iktidarda olan partiye yüklenerek, Arkadaşlarıma şunu söyledim; Şu soruyu her gittiğiniz yerde sorun. 15 yıldır iktidarsınız.15 yıldır koalisyon yok, 15 yıldır parlamentoda çıkaramadığınız bir kanun oldu mu? O zaman bu anayasa değişikliğinin sebebi ne? Neden parlamento yetkisini bir kişiye devrediyor? Bu sorunun cevabını her vatandaşa sorun. Şimdi tek adam rejimi getiriyorlar. 2010’da ne diyorlardı. Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü sağlayacağız, yargının bağımsızlığını sağlayacağız diyorlardı. Her vatandaşa devlet eşit yaklaşacaktır diyorlardı. Ne oldu? Yargıyı kime teslim ettiler, FETÖ terör örgütüne. Devleti teslim aldılar ve paralel bir devlet kurdular. Şimdi bütün yetkiler bir kişide. 15 yıldır iktidarlar. Başbakan, bakanların tamamı kendilerinden. Arzu edip de alamadıkları bir karar var mı? Şimdi Başbakanlığı kapatıyorlar. Ne olacak başkan ve yardımcıları olacak" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Tek bir kişiye verilen yetkiye dikkat çekti

Mevcut düzenin değişimini ön gören teklifin mecliste kabul edilmesinin ardından referandum sürecinde HAYIR kanadında yer alacaklarını öncesinden kamuoyuyla paylaş Kılıçdaroğlu, iktidar partisine değişikliği neden istiyorsunuz diye soru yönetildiğinde cevap alamadıklarına değindi. Tek bir kişiye verilecek olan yetkinini ülkeyi farklı bir mecraya sürükleyeceğine işaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bu değişikliği niye getiriyoruz? Bu sorunun cevabı yok. Bu iki soru en temel sorun. Sayın Binali Yıldırım’a, Sayın Bahçeli’ye soruyorum, cevap yok. ‘Ben Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veriyorum, o partinin üyesiyim’ diyen vatandaşıma da soruyorum ondan da cevap yok. O zaman bu milletin önüne niye bunu getirdiniz, hangi gerekçeyle getirdiniz? Hatta şu teklifte de bulundum. Arzu ettikleri bir televizyon kanalında, siyasi partilerin liderleri biraraya gelsinler birlikte medeni bir şekilde tartışalım. Onlar niye getirdiklerini ve hangi gerekçeyle getirdiklerini anlatsınlar. Biz de neden bununla olmaz ya da olamaz olduğunu bizde anlatalım. Vatandaşımız evinde televizyonunu seyrederken, yemeğini yerken bizi dinlesin, bilgi sahibi olsun. Bir demokraside olması gereken şeyleri söylüyorum. Diyorlar ki ‘Bu değişikliği istikrar için yapıyoruz.’ Bu ne demektir? 15 yıldır biz bu memleketi yönetiyoruz, 15 yıldır istikrar getiremedik, yani Türkiye’yi yönetemedik. Neyin istikrarı"Referanduma gidip demokrasiyi oylayacağız" dedi

Son Güncelleme: 07.02.2017 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.