banner388

Vergisini Düzenli Ödeyene….

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, vergiler konusunda açıklamalarda bulundu

Vergisini Düzenli Ödeyene….

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, vergiler konusunda açıklamalarda bulundu

06 Şubat 2017 Pazartesi 16:47
Vergisini Düzenli Ödeyene….

Hükümetin vergilerle ilgili bir takım düzenlemeler gerçekleştirdiğini belirten Numan Kurtulmuş, yeni bir uygulamaya gittiklerinden bahsetti.

Yüzde 5 indirim

Vergiler konusunda konuşan Başbakan Yardımcı Kurtulmuş, vergisini eksiksiz ve düzenli ödeyen vatandaşlar için gelir ve kurumlar vergisinde yüzde 5’lik bir indirim yapacaklarını açıkladı. Numan Kurtulmuş, ‘’ Vakti zamanında vergisini ödeyen insanlarımız, girişimcilerimiz, şirketlerimiz, özellikle Türkiye ekonomisinin bel kemiğini oluşturan KOBİ’lerimiz vergi indirimlerinden yararlanmış olacaklardır. Öngörülen bir başka bir konu da, yabancılara konut satışında yeni teşvik ve kolaylıkların getirilmesidir. Bu konuda yeni teşvik ve kolaylıkların getirilmesi öngörülmektedir. Bu da Bakanlar Kurulunda olgunlaştırıldıktan sonra kararlaştırılacak ve uygulamaya başlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Devletin elinde kuvvetli kaynak oluşsun

Bazı kamu kuruluşlarının varlık fonuna devredilmesiyle ilgili de konuşan Numan Kurtulmuş, devletin elinde daha güçlü bir kaynak oluşturması ve kamu kuruluşlarının daha etkin bir şekilde yürütülmesini amaçladıklarını söyledi.

Varlık fonuyla alakalı hükümetin izlediği siyasetten bahseden Kurtulmuş, ülke ekonomisinin kendi ayakları üzerinde durabilecek, olası birtakım ekonomik salvolara karşı kendisini koruyabilecek daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir. Bu,Türkiye ekonomisinin kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması için etkin bir adım olacaktır. Bu kanaatle, niyetle bu adım atılmıştır’’ dedi

Varlık Fonu konusunda gelen eleştirilere de değinen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kuruluşun kendisinin milli olduğuna, yönetiminin daha etkin bir şekilde yapılacağına dikkat çekerek ‘’Varlık Fonu’nun bizatihi kendisi milli bir kuruluştur. Milli ekonomiyi, ekonominin milli tarafını güçlendirmek için atılmış olan bir adımdır. Düyun-u Umumiye ise, ekonominin gayri milli olmasını sağlayacak bir amaçla atılmış bir adımdı. Yanlış, yersiz ve alakasız bir benzetmedir" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.