banner388

Üniversite laboratuvarında patlama! 3 yaralı

Üniversite laboratuvarında kimyasal maddelerden kaynaklı patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 3 kişi yaralandı.

Üniversite laboratuvarında patlama! 3 yaralı

Üniversite laboratuvarında kimyasal maddelerden kaynaklı patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 3 kişi yaralandı.

15 Mayıs 2018 Salı 20:19
Üniversite laboratuvarında patlama! 3 yaralı

Gümüşhane Üniversitesi Merkez Araştırma Laboratuvarında patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 3 teknisyen yaralandı. Patlama ile ilgili Erzurum'dan uzman ekip geldi.

KİMYASALLAR TAŞINIRKEN TETİKLENDİ

Laboratuvarda meydana gelen patlamada edinilen bilgilere göre kimyasal maddelerin taşındığı esnada patlama ortaya çıktı.L. C. (33), R. K. (31) ile öğretim görevlisi Y. Ö. (34) açığa çıkan patlamanın etkisi ile yaralanırken olay yerine gelen ambulans ekipleri tarafından  Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırıldılar.

Patlama sonucunu yaralanan teknisyenlerin durumlarının iyi olduğu belirtilirken, Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekipleri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) patlama yerinde güvenlik önlemleri aldı.

REKTÖR ZEYBEK'TEN AÇIKLAMA 

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, patlama ile ilgili, "Tahlillerde kullanılmak üzere gönderilen kimyasalların ayıklanması sırasında yaşanan bir patlama. Tedbir amaçlı emniyet alanı güvenlik şeridiyle kapattı. Gümüşhane ve Trabzon'da kimyasal uzman olmadığı için laboratuvarda inceleme için Erzurum'dan kimyasal maddelerle ilgili uzman bekleniyor. Ciddi bir patlama, yangın durumu söz konusu değil. Arkadaşlarımız kimyasalları taşırken yaralandılar" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.