banner388

Türkiye’de emeklilik yaşı, bakan bakın ne söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’de emeklilik yaşının 52 olduğunu ve mevcut sistemin sürdürülmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Türkiye’de emeklilik yaşı, bakan bakın ne söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’de emeklilik yaşının 52 olduğunu ve mevcut sistemin sürdürülmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

06 Temmuz 2017 Perşembe 13:48
Türkiye’de emeklilik yaşı, bakan bakın ne söyledi

Çalışma hayatı içerisinde yer alan milyonlarca insanın en büyük hayallerinden biri de emekli olabilmek. Türkiye’de şuan 12 milyon emekli vatandaş bulunuyor. Ve emekli olabilmek için de gün sayan bir çok kişi var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, mevcut sistemin sürdürülebilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

2035 yılında Türkiye'de emeklilik yaşı kaç olacak?

Genç yaşta emekliliği  sürdürülebilir noktaya çekecek yol haritasından söz eden Müezzinoğlu, yasal düzenlemelerin arkasında durduğunu açıkladı. 2035 yılında emeklilik yaşında kadınlarda 58 erkeklerde ise 60 rakamından söz eden Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin yüksek standartta hayat sürmeleri için mevcut sistemi yeterli bulmadığını aktardı.

‘’Yaşa takılıyorum’’ baskısından kurtulunması gerektiğinden bahseden Müezzinoğlu, emeklilik yaşında kademeli geçiş dönemlerinde oluşan mağduriyetleri sistemin realize olması şeklinde değerlendirdi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi


 

Son Güncelleme: 06.07.2017 14:14
Anahtar Kelimeler:
Emeklilik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atif 2017-07-06 19:05:23

Sayin bakan sayin bakan ordan sallamak kolay ab ab diyosunuz abdeki adamin aylik geliri 2000 dolardan assagi degil bu tl ile 5000 tl yapar calisma sartlariniz ab ile aynimi adamlar yipranmiyor bile geliri yuksek ab bizi kabul ediyormuda siz ab kurallarini bu vatandasin sirtina yukluyorsunuz 1400 liraya it gibi calisiyor tatil yok bise yok ey bakan eyy ama elbet secim zamani gelir yok 75 te emekli edin be valla bak ayiptir istemiyorum sizin emekli maasinizi sizin olsun hepsi be

Avatar
İhsan 2017-07-07 00:18:54

Peki sayın bakan nasıl olacak 60 yaşında 65 yaşında insan özel sektörde nasıl çalışacak? O giyim mağazalarına marketlere bir girin de bakın asgari ücretle durdurak demeden çalışıyor insanlar o tempoya 50 60 65 yaşında nasıl dayanacak insanlar? Bunların rahat etme, yaşama hakkı yok mu? Bu dünyadan insanca bir yer gormeden, gezmeden, tatil yapmadan mı ölecekler? Siz yeyip içip gezerken memleketi sömürürken vatandaş yaşamayacak mı?