banner388

Türkiye yağışlı havanın etkisinde

Yapılan değerlendirmelere göre bu hafta yurt genelinde çok bulutlu ve yağmurlu bir havanın hüküm süreceği tahmin ediliyor.

Türkiye yağışlı havanın etkisinde

Yapılan değerlendirmelere göre bu hafta yurt genelinde çok bulutlu ve yağmurlu bir havanın hüküm süreceği tahmin ediliyor.

23 Mart 2021 Salı 19:10
Türkiye yağışlı havanın etkisinde

Mart ayının sonuna doğru soğuk havaların etkisine giren Türkiyede bu haftada çok bulutlu ve yağışlı bir hava bekleniyor.

KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz ile iç ve doğu bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli, Doğu Anadolu’nun güneyi, Antalya’nın iç kesimleri ile Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer şiddetli yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının ülkemizin iç ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6-15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın ise yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzeydoğulu, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısında kuvvetli(40-70 km/sa), Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda çok kuvvetli ve fırtına (60-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı havanın ise hafta sonu itibari ile batıdan doğuya doğru yurdu terk etmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

Meteoroloji'nin 5 günlük haritalı hava durumu tahminine göre, yarından itibaren ülke genelinde soğuk havanın etkili olması beklenirken kar yağışı da pek çok ilde bekleniyor.

Kaynak: ensonhaber.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.