banner388

Trump Yüzde 20 Vergi Alacağını Söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başladığı gibi sert adımlar atmaya başladı

Trump Yüzde 20 Vergi Alacağını Söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başladığı gibi sert adımlar atmaya başladı

27 Ocak 2017 Cuma 11:04
Trump Yüzde 20 Vergi Alacağını Söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, göreve başladığı gibi sert adımlar atmaya başladı. Meksika'dan gelen davranışa karşı anında cevap geldi.
ABD tarafı ise, sınır duvarı için Meksika’dan ithal edilen mallardan yüzde 20 vergi alacağını açıkladı.

Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto’nun Meksika’da yapılacak olan sınır duvarı için para ödemeyeceğini açıklamasının ardından, Trump yeni bir açıklama yaptı. Meksika’dan ithal edilen mallara yüzde 20 vergi koyacağını, böylece duvarın maliyetini karşılayacağını bildirdi. Meksika ise Trump’ın bu açıklamasını kınadı.

Trump, Meksika sınırına örülecek duvarın masraflarını ödemeyeceğini belirten Nieto ile ay sonunda Washington’da yapacağı toplantıyı iptal edebileceğini açıklamasından kısa bir süre sonra, Nieto ABD’ye gitmeyeceğini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer ise yapılacak yüzde 20’lik vergi kararının senatörler ve kongre üyeleriyle de paylaşıldığını ve getirilecek yeni ithalat vergisi ile 10 milyar dolarlık vergi geliri yaratılmasını beklediğini açıladı. Spicer, konuyla ilgili çalışmaların henüz taslak aşamasında olduğunu belirtti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.