banner388

Terör, göçmen ve kaçakçıların geçiş yolları kapanıyor.

Türkiye-İran sınırına güvenliği sağlamak, terör, izinsiz geçiş ve kaçakçılık faaliyetlerini engellemek için 295 kilometrelik duvar örülüyor.

Terör, göçmen ve kaçakçıların geçiş yolları kapanıyor.

Türkiye-İran sınırına güvenliği sağlamak, terör, izinsiz geçiş ve kaçakçılık faaliyetlerini engellemek için 295 kilometrelik duvar örülüyor.

12 Ağustos 2021 Perşembe 22:02
Terör, göçmen ve kaçakçıların geçiş yolları kapanıyor.

Örülen duvan Türkiye- İran sınırının tümünü kapsayacak şekilde yapılacak. Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırında başlatılan ve Ağrı'nın Doğubayazıt ile Hakkari'nin Yüksekova hattına kadar uzanan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yükselen duvarlar düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Çalışmalar devam ediyor. Çok da kalmadı, sınırlarımız bu duvarlarla örülüyor" ifadelerini kullanarak sınıra örülen duvar hakkında bilgilendirme yaptı.

Sınır hattında Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Göç İdaresi Genel Müdürü Dr. Savaş Ünlü, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Muradiye Kaymakamı Erkan Savar, 6. Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul ile incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, İran ile 295 kilometrelik bir sınır ağının olduğunu ve sınır ağına paralel araziye yol uzunluğunun da bin 200 kilometre olduğunu belirterek, “Burada 6. Hudut Tugayımız; 9 tabur, 44 karakol, 170 civarında kuleyle önlem almaktadır. Bunun arkasında jandarma birliklerimiz, polis özel harekatımız ve güvenlik korucularımız ikinci hatta sınır güvenliği önlemlerini almaktadır. Son bir ayda hem Kara Kuvvetleri buradaki birliklere iki keşif bölüğü, iki komando bölüğünü takviye olarak gönderdi. Jandarma bu bölgede görev yapan birliklerine diğer illerimizden 3 bölük, bir tabur ve zırhlı araçlarını takviye olarak gönderdi. Emniyet Genel Müdürlüğümüz ise 35 tim, 50 zırhlı araçla sınır birliklerine takviye olarak bölgeye geldi” ifalerini kullandı. 

2 BİN 600 MAYIN TEMİZLENDİ

Vali Bilmez, "Hendek çıkışlarına jiletli tel döşenmektedir. Bu sene ihalesi yapılan 64 kilometrelik duvarımızın 4 buçuk kilometrelik serimi bitti. 15 kilometrelik ayrıca beton üretimi yapıldı. Burada etaplar halinde 3 firma çalışıyor. Şu an duvar örme ikinci etaptadır. Önümüzdeki hafta duvar örümü üçüncü etapta da başlayacaktır. Birinci etapta mayın temizliği yapılıyor. Şimdiye kadar bölgede 2 bin 600’ün üzerinde mayın temizliği yapıldı” ifadelerini kullandı.

İNSAN KAÇAKÇILIĞINA CAYDIRICI CEZALAR GELMELİ

Vali Bilmez konuşmasında, “Toplumdaki hassasiyetten dolayı göç baskısı gündeme gelmektedir. Geçen sene Van sınır hattında 108 bin civarında göçmeni engelledik. Bu sene ise yılbaşından bugüne kadar 69 bin 156 göçmen engellendi ve ya geri gönderme uygulandı. Bu yıl 904 organizatör yakalanmış ve bunların büyük bir kısmı da tutuklanmıştır. Geçen sene yıl boyunca toplam yakalanan organizatör sayısı 600 civarındandır. Bu suçun katalog suçlar kapsamına alınması tutuklamalarda elimizi rahatlatmış oldu. Ancak buna rağmen insan kaçakçılarına verilen cezalar yeterince caydırıcı değildir. Son bir ay içesinde göçmenle mücadele İHA ve SİHA’lardan da yararlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

Son Güncelleme: 12.08.2021 22:18
Anahtar Kelimeler:
TürkiyeIranSinirDuvar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2021-08-12 22:52:41

Giren girdi geçmişler olsun

Avatar
HALKTAN BİRİ 2021-08-13 09:27:18

gelen geldi ;geri geçiş yolları kapatılıyor sanırım aman yğksek yapsınlar