banner388

Teravih namazları evde kılınacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazlarının evde kılınacağını açıkladı. 

Teravih namazları evde kılınacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazlarının evde kılınacağını açıkladı. 

06 Nisan 2021 Salı 13:10
Teravih namazları evde kılınacak

Türkiye'de koronavirüs hızla yayılmaya devam ederken tablo gittikçe kötüleşiyor. Birçok şehir çok yüksek riskli duruma gelirken Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte teravih namazlarının camide kılınıp kılınmayacağı merak konusu olmuştu. Konu ile ilgili Diyanet'ten açıklama geldi.

DURUMA GÖRE KARAR DEĞİŞEBİLİR

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs salgınının teravih namazının camilerde kılınmasına engel teşkil ettiğini duyurdu.

Ali Erbaş, "Yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve Sağlık Bakanlığı'mız başta olmak üzere devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız çok yönlü istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik. Elbette gönlümüz istiyordu ki teravih namazlarımızı camilerimizde kılalım. Çoluğumuzla çocuğunuzla o coşkuyu camilerde yaşayalım. Ancak salgın hastalık tehlikesi, teravih namazının uzun süre kapalı mekanda kalmayı gerektirmesi, belirti göstermeyen vakaların varlığı gibi nedenlerden dolayı geçen sene olduğu gibi bu sene de teravih namazlarımızı evlerimizde kılacağız. Tabi acı ve üzücü böyle bir duyuruyu yapmak benim için çok acı ama sağlık çok önemli. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşacağız." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.