banner388

Sürücüler dikkat! Yarından itibaren başlıyor

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla, emniyet ve jandarma trafik birimleri kazaların daha yoğun olduğu cuma, cumartesi, pazar günleri denetimlerini arttıracak. Yapacakları denetimlerde özellikle trafiği tehlikeye düşüren makas atma - şerit değiştirme ihlalleri, cep telefonu kullanımları, emniyet kemeri kullanımı ve trafikte yaya önceliği denetlenecek.

Sürücüler dikkat! Yarından itibaren başlıyor

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla, emniyet ve jandarma trafik birimleri kazaların daha yoğun olduğu cuma, cumartesi, pazar günleri denetimlerini arttıracak. Yapacakları denetimlerde özellikle trafiği tehlikeye düşüren makas atma - şerit değiştirme ihlalleri, cep telefonu kullanımları, emniyet kemeri kullanımı ve trafikte yaya önceliği denetlenecek.

30 Nisan 2019 Salı 13:25
Sürücüler dikkat! Yarından itibaren başlıyor

Gönderilen " Yaya Önceliği/Güvenliği " genelgesine göre; 2018 yılında meydana gelen kazaların yüzde 17'si yayaya çarpma şeklindeyken ölümlerinde yüzde 22,3’ünü yayaların oluşturduğu ifade edildi.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 74. maddesine göre sürücüler " görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını verme " kuralı hatırlatıldı.

2019 yılının " Yaya Öncelikli Trafik Yılı " ilan edildiğini hatırlatarak yaya önceliğine vurgu yapıldı.

Eksik işaretler tamamlanacak 

Yaya/okul geçitlerindeki yatay ve dikey işaretlemeler kontrol edilecek standartlara göre yenilenecek, olmayan yerlere ise işaretlemeler yapılacak. Sürücülerin dikkatlerini yaya geçitlerine çekmek amacıyla "önce yaya" ikonlarının yoğunluğun fazla olduğu geçitlere uygulanması ve yaya/okul geçitlerinde aylık çalışma programlarında ekipler için görevlendirmeler yapılması da sağlanarak denetimlerin sürekli, yoğun ve etkin hale getirilmesi amaçlanıyor.

Park ve telefon denetimi artacak 

Yayaların kaldırım yerine araç yolunda ilerlemesine neden olacak araç parklarına izin verilmeyecek. Yayaların geç fark edilmesine sebebiyet veren cep telefonu kullanımı ve hız da denetlenecek.

Tüm birimler sorumlu

Kural ihlallerinin tespiti ve sürücülerde algılanan yakalanma riskinin oluşturulmasında trafik zabıtası yeterli olamadığından, tüm kolluk birimleri için başlatılan "Bu Yolda Hep Birlikteyiz" kampanyası devam edecek.

1 Mayıs'tan itibaren hafta sonları dahil denetim

01 Mayıs 2019 tarihi itibariyle başlayacak çalışma hafta sonları yoğunlaşarak ülke genelinde tüm kolluk birimlerinde devamlılık sağlanacak.
Bu denetimlerle kural ihlallerinin önüne geçilmesi, yaya önceliği ve kazalarda can kaybının azalması amaçlanıyor. Denetimlerle ilgili faaliyetler toplumsal destek amacıyla ulusal, yerel ve sosyal medyada paylaşılacak.

Anahtar Kelimeler:
PolisYayaTrafikDenetim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yolumuzu açın lütfen. 2019-04-30 14:07:57

Pazar günü dimi, Atasam karşısına gelin. Yola paralel mi dik mi park edilir bir görün. Yol kullanıma nasıl kapatılır bir görün. Zaten Kavşakta mobese var 24 saat görüyorsunuz aslında ama siz bir de yerin de görün. Hastanedir korna çalmayın tabelasını da ama inatla korna çalanı da görün. Kaldırımda servis vereni, Engelli kaldırımı üzerine masa atanı, park edenleri görün. Bu bir zenginlik kaçırmayın, görün. Böylesi Almanya da yok.

Avatar
adem 2019-04-30 16:19:17

samsunda günde 3kere cevirmeye girdim bırakın su milleti ekmek peşindeyiz 15dk cevirmeyi beklioz

Avatar
Kurtuluş 2019-05-03 08:49:28

Bir kural getiriyorsun önce hazırlık yapın , yaya ya yol vermek harika ama 10 metre arayla yaya geçicidimi olur, Atakum yolunda ışıksız yaya geçidi mi olur , kazaya yol açıyor, sen durup yol veriyorsun, diğer araç yayayı göremiyor geçiyor vatandaş tehikeli durumlar yaşıyor.ivedilikle yaya geçitleri düzenlenmeli. Mesela atakum yoluna yayala geçitlerine yaya geçeceği zaman düğmeye basarak kırmızı ışık işretcisi konulmalı, önce yaylanın güvenliği sağlanmalı.

Avatar
yaya 2019-05-03 09:00:16

yaya önceliği biraz abartılıyor. adam her istediği yerden karşıya geçmeye çalışıyor. trafikte normal bir hızda seyirdeyim pat durup sana geç mi diyeceğim. yaya geçidi olan yerde tamam ama olmayan yerde yaya trafiği kontrol eder müsait olunca geçer. yaya önceliği diye trafik aksatılmaz. adam yol vereyim dedi arkadan gelen vurdu. nolacak şimdi. yaya geçti gitti. ödül mü aldı yol veren adam. bir dünya zarar.

Avatar
Hee 2019-04-30 13:48:13

Tek derdimiz buydu

Avatar
vatandaş 2019-04-30 21:29:28

KİM KURALLARI HİÇE SAYIYORSA CEZA YAZILSIN..ÖZELLİKLE ARAÇ KULLANIRKEN TELEFONLA GÖRÜŞENLERİ AF ETMEYİN.. YAYALAR YOL VERMEYENLERE CEZA YAZIN..

Avatar
Çetin Tekin 2019-05-01 10:38:21

Bence durarak değilde mobil olarak trafik akışı içinde kontroller yapılsa daha etkili olur!!!!

Avatar
Haluk 2019-05-02 13:52:01

Eee hani yayalar için duyarlıktı bilmem neydi oluşturulacaktı. Millet yaya geçitlierinde bırakın durmayı aksine bir de gaza basıyor yayadan önce geçeyim diye.. 70 - 80 km ile şehir içi yaya geçidi üzerinden geçiyor araçlar. Biz bu işleri beceremiyoruz çünkü insan olarak kendimize bile saygımız yok ki başka insanlara neden olsun. Sigara yasağı vardı toplu yerlerde onu da delik deşik ettik denetim de olmayınca hışırı çıktı.