banner388

Sinemaya Dev Destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sinema sektöründe geleceğe yönelik umut vadeden yönetmenler için destek projesi geldi

Sinemaya Dev Destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sinema sektöründe geleceğe yönelik umut vadeden yönetmenler için destek projesi geldi

01 Şubat 2017 Çarşamba 13:10
Sinemaya Dev Destek

Türkiye’de genç sinemacıların önünü açmak, yeteneklerini daha olanaklı bir şekilde ortaya koyabilmeleri adına destek projeleri gerçekleştiriyor. Bakanlıkça yapılan çalışmalar, Türk Sinemasının daha da kaliteli ve vizyon sahibi, nitelikli halde olmasını içeriyor.  
 
Sinema destekleri, uzman kişilerin yer aldığı "Destekleme Kurulu" tarafından belirleniyor. Kültür Bakanı Nabi Avcı,  Genç, dinamik yeni sinemacıların sektöre kazandırılmasının öncelikli hedefler arasında olduğun söylerken bu kapsamda sinemaya verdikleri desteğin devam edeceğini belirtti.

 
Sinema kanunu çalışmaları devam ediyor

Türkiye’yi film çekim merkezi haline getirmek istediklerini vurgulayan Bakan Avcı, sektörde sağlanan desteklerin çeşitlendirileceği aynı zamanda yabancı yatırımcıların teşviki noktasında çalışmalar içerisinde olduğunu söyledi.
 
Destekleme kurulu bu sene 334 film projesini değerlendirdi. Kurul tarafınca yapılan toplantı sonucunda alınan kararla  12 tane "İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmen" projesine 6 milyon 250 bin TL, 18 tane "Uzun Metrajlı Film Yapım" projesine 19 milyon 350 bin TL olmak üzere toplam 25 milyon 600 bin TL destek sağlanması kararlaştırıldı.
 
Bakanlık destekleri ile film üretimine önemli katkı sağlanırken, yıllık yerli film üretimi 139’a ulaştı. Bakanlık destekli filmlerin üretimdeki payı ise yüzde 30 oldu. Film üretiminde bu artış yaşanırken Türk filmleri uluslararası film festivallerinden de ödüller almaya başladı ve sektörün dışa açılma süreci hızlandı.
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.