banner388

Şimdi Altında 0.50 gram Popüler, Ama Kafalar Karışık

Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş vatandaşları farklı alternatiflere itiyor

Şimdi Altında 0.50 gram Popüler, Ama Kafalar Karışık

Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş vatandaşları farklı alternatiflere itiyor

27 Ocak 2017 Cuma 13:06
Şimdi Altında 0.50 gram Popüler, Ama Kafalar Karışık

Altın  fiyatlarındaki hızlı yükseliş vatandaşları farklı alternatiflere itiyor.

Ayırt edilmesi zor

Altın fiyatlarındaki yükselişten dolayı  çeyrek altın dahi almakta zorluk çeken  vatandaşlar, 0.50 grama yöneldi. Yönelim bu yönde olunca bazen kafalarda da karışıklıklar oluşmuyor değil. öyle ki bir çok düğünde artık çeyrek yerine gram altının takılması sonucu, düğün sonrasında altınını bozdurmaya gelen kişilerin ayırt edemedikleri görülüyor.

Kuyumcular, 0.50 gram altının çeyrek altından ayırt edilememesi nedeniyle düğünden sonra satmaya gelen vatandaşların hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Altında fiyatın yükselmesi vatandaşları çeyrekten, 0.50 gram altına yönlendirdi. Vatandaşların düğünlerde çeyrek altın yerine 0.50 gram altın taktığı belirtildi. Batmanlı kuyumcu Berat Kaplan, altındaki yükseliş nedeniyle vatandaşların düğünlerde bile çeyrek altın alamadıklarını belirtti. Bu nedenle 0.50 gram ağırlığındaki 50-60 TL değerinde altını piyasaya sunduklarını anlatan Kaplan, "Herkes bu altına yöneldi. Düğünden sonra altını bozmaya gelen müşteriler hayal kırıklığına uğruyor. Çeyrek altın ile çeyreğin çeyreğini karıştırıyorlar. ‘Biz onların düğününde çeyrek altın taktık, onlarsa bize çeyreğin çeyreğini taktı’ diyerek tepki gösteriyorlar. Fiyatlar yüksek olduğundan dolayı kimse bu duruma alışmadı" dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.