banner388
banner390
banner410
banner408

Selde kaybolan 2 kişiden haber alınamıyor

18 Haziran 2019 günü Trabzon’un Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi’nde yaşanan selde kaybolan 2 kişiden hala haber alınamıyor.

banner269

Selde kaybolan 2 kişiden haber alınamıyor

18 Haziran 2019 günü Trabzon’un Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi’nde yaşanan selde kaybolan 2 kişiden hala haber alınamıyor.

18 Temmuz 2019 Perşembe 19:43
Selde kaybolan 2 kişiden haber alınamıyor

Geçtiğimiz Haziran ayında Trabzon’un Aralık ilçesi Çamlıktepe Mahallesi’nde yaşanan sel faciasında kaybolan 2 kişinin cansız bedenine ulaşılamadı. Çamlıktepe ’de aşırı yağış nedeniyle yaşanan selde 8 kişi hayatını kaybetmişti. Selin vermiş olduğu maddi hasar tam anlamıyla belirlenememişken selde kaybolan 2 kişinin ise cansız bedenine hala ulaşılamadı.
Yaşanan selde, Araklı Belediyesi personeli Ali Abdullah Osmanoğlu, imam Soner Özbay, Mehmet Cevahir, Helim Köse, DSİ personeli Hasan Çakar ve Büyükşehir Belediyesi personeli Baki Turhan, Erdoğan Uzun ve Ali Kemal Çoşkuner hayatını kaybetti. Mahalle bakkalı Mahmut Köseoğlu ve gençliğinin baharındaki Cengiz Cevahir'i arama çalışmalarına 30 kişilik JAK timinin yanı sıra Trabzon, Samsun, Erzurum AFAD, Jandarma Sahil Güvenlik, Rize-Artvin Deniz Polisi’nden çok sayıda görevli ve helikopterler katıldı ancak 1 aydır süren çalışmalarda kayıp 2 şahsın cesedine ulaşılamadı. Mahalle halkı da kendi aralarında ekipler kurarak arama çalışmalarına katılırken, bir sonuç elde edilemedi. 


100 DEKAR FINDIK ARAZİSİ  ZARAR GÖRDÜ

Selde 7 konut, 1 iş yeri, 1 depo ve 2 kamu binası yıkılırken, 11 konut ve 3 iş yerinde ağır hasar tespit edildi. Çok sayıda hayvan selde telef olurken, 100 dekara yakın fındık arazisi zarar gördü. Maddi bilançosu tam olarak belirlenemeyen selin yaraları devlet tarafından sarılmaya çalışılırken, tehlike arz eden okul binası yıkıldı, derede DSİ ekipleri tarafından ıslah çalışması başlatıldı, mahalle halkının afet bölgesine dönüşüne izin verilmedi. 

SELİN NEDENİ HEYELAN

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) akademisyenleri, bölgede arazi çalışması yaparak yaşanan selin sebebini araştırdı. KTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim üyeleri Prof. Dr. Ömer Yüksek, Doç. Dr. Erol Şadoğlu ve Dr. Osman Üçüncü ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şubesi Başkanı İnş. Müh. Muzaffer Aydın tarafından yapılan arazi çalışmasında selin nedeni olarak “Çamlıktepe Deresi’nin heyelanla akan malzeme ile dolması ve oluşan gölün ani olarak boşalması" gösterildi.

 

‘’ADETA HARİTADAN SİLİNDİK’’

Ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirten Çamlıktepe mahalle sakinlerinden Mustafa Yakupoğlu, “Her şey ortada. Denilecek bir şey yok. Ne yapacağımızı şaşırdık, önümüz kış ne olacak bilemiyoruz. Adeta haritan silindik” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.