banner388

Referandum Tarihi Belli Oldu Gibi

Açıklama Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan geldi. Referandum büyük ihtimalle…

Referandum Tarihi Belli Oldu Gibi

Açıklama Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’ndan geldi. Referandum büyük ihtimalle…

31 Ocak 2017 Salı 13:38
Referandum Tarihi Belli Oldu Gibi

Anayasa değişiklik teklifinin mecliste kabul edilmesinden sonra şimdi de gözler referanduma çevrildi. Yavaş yavaş EVET ve HAYIR diyenlerin kimi kesimlerce belli olmaya başladığı dönemde referandum tartışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Büyük olasılıkla 9 Nisan

Medya yer alan çeşitli platformlarda sakıncaları ve faydaları konusunda tartışmalar sürdükçe referandum tarihinin de ne zaman belli olacağı büyük merak konusu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik’in söylemine göre referandum tarihi büyük olasılıkla 9 Nisan olarak planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik tarafından mecliste kabul edilen Anayasa değişiklik teklifinin henüz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaşmadığı belirtilirken kısa zaman içinde net bir kararla referandum tarihinin ne zaman olacağına dair belirsizliğin ortadan kalkacağını belirtiyor.

Rejimin adı aynı değişmiyor

Anayasa değişikliğiyle alakalı konuşan Çevik, yapılması istenen düzenlemenin bir rejim değişikliği amacı taşımadığını rejimin 1923 senesinde Cumhuriyet olarak belirlendiğini ve Cumhuriyet şeklinde de devam ettiğini söyledi.
 
 
Son Güncelleme: 31.01.2017 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.