banner388

Ramazan Bayramı'ndan geriye kalan

Tokat'ta Ramazan Bayramı'nda mesire alanlarına akın eden vatandaşlar arkalarında çöp yığınları bıraktı.

Ramazan Bayramı'ndan geriye kalan

Tokat'ta Ramazan Bayramı'nda mesire alanlarına akın eden vatandaşlar arkalarında çöp yığınları bıraktı.

19 Haziran 2018 Salı 09:37
Ramazan Bayramı'ndan geriye kalan

Tokat'ın Almus ilçesinde bulunan Orman Evleri Mesire Alanı Ramazan Bayramı'nda 3 günlük tatilde vatandaşların tercih ettiğin alanlardan birisi oldu. Fakat bazı vatandaşların çöplerini mesaire alanında bırakması ise pes dedirtti.

Ataköy'e 2 kilometre Almus'a ise 10 kilometre mesafede yer alan mesaire alanında çöpler haftalık periyotlarla temizlenirken Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan yaptığı açıklamada vatandaşların mesire alanını çöplük olarak kullanmasının doğal yapıya zarar verdiğini ifade etti.

Başkan Arıkan yaptığı açıklamada "Bizim insanımızın kendisi de yürekleri kadar temizdir. Ama ne yazık ki içimizde doğal alanları bilinçsiz bir şekilde kullananlar olduğunu da gözlemliyoruz. Piknik alanlarında çöp öbekleri oluşuyor. Çöp kutularının kendisi değil, etrafı çöplük olarak kullanılıyor. Amacımız bu insanları vatandaşlarımıza şikayet etmek ya da yatığımız işe bahane üretmek değil. İsteğimiz bilinçsiz kullanımı asgari seviyeye çekmek. Tüm vatandaşlarımızdan bu tarz davranışta bulunan insanları uyarmalarını istiyorum. Çöplerin en azından konteynırlara ya da çöp kutularına atılmaları da bizim için yeterli. Tüm hemşehrilerime verecekleri destekten dolayı şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.