banner388

Puhu kuşu bulundu

Çorum'un Osman ilçesinde yaralı olarak puhu kuşu bulundu.

Puhu kuşu bulundu

Çorum'un Osman ilçesinde yaralı olarak puhu kuşu bulundu.

26 Ocak 2018 Cuma 09:57
Puhu kuşu bulundu

Çorum'un Osmancık ilçesinde bir sürücü yol kenarında yaralı kuş gördü. Yaralı olan puhu cinsi kuşu aracına alan sürücü dinle tesisine bırakarak yetkililere haber verilmesini istedi.

Dinlenme tesisi sahipleri Osmancık Orman İşletme Müdürlüğü’nü yaralı puhu olduğunu söyledi. Orman Müdürlüğü ekipleri teslim aldığı yaralı kuşun tedavisine başladı. Yaralı puhu iyileştirildikten sonra doğaya salınacak.
 

PUHU CİNSİ

Baykuş ailesinden olan Puhu kuşu, bu familyanin en irisidir. Ormanlık alanlarda, dik yamaçlarda, kayalıklarda ve dağlarda yuva kuran Puhular gece yaşarlar. Boyunlarını 270 derece çevirebilen kuşlar 60 cm ve 73 cm arasında boyutlara sahip. Ağırlıkları ise 2 kilo ile 4 kilo arasında değişebiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.