banner388

Otopark yönetmeliğinde flaş değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliğiyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Otopark yönetmeliğinde flaş değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, otopark yönetmeliğiyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

08 Eylül 2018 Cumartesi 15:18
Otopark yönetmeliğinde flaş değişiklik

Samsun haber - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarıyla biraraya gelen Bakan Kurum, “Bundan sonra yapacağımız tüm işlerde her daireye bir otopark yapacağız. Dolayısıyla şehrin merkezinde sokakları biraz daha rahatlatacağız. Sokak üzerinde değil, artık binaların altında otoparklarını her daireye bir otopark düşecek şekilde yapacağız. Yine önemli bir karar, ticari aks olan yerlerde konut alanı dahi olsa bu alanlarda hiçbir plan değişikliği yapılmaksızın hak sahibi isterse katlı bir otopark yapabiliyor. Dolayısıyla bu alanlarda da yine otopark ihtiyacının çözümünü plan değişikliği yapılmaksızın çözebileceğiz” dedi.

Kamu alanlarında idarenin onayıyla otopark yapılabileceğini ifade eden belirten Kurum, “Otopark alanlarını mevcuttaki binaların ya da bahçelerin altına yapacağız. Yine şehir merkezlerindeki otopark ihtiyacı adına önemli bir çalışma olacak. Tüm ülke için mekansal stratejik plan hazırlıyoruz. Şehirlerin 1/100.000, 1/5.000, 1/25.000 ölçekli planlarını yeniden gözden geçiriyoruz. Bu planlara ilişkin bundan sonra yapılacak düzenlemelerde ’Park et devam et’ sistemini getiriyoruz. Toplu ulaşım noktalarında büyük otopark alanlarını, imar planlarında bırakılma zorunluluğunu getiriyoruz. Bu sayede insanlar toplu ulaşıma arabalarıyla gelecekler arabalarını park edecekler ve buradan toplu ulaşım ile şehir merkezine gidebilecekler. Şehir merkezine araba ile gelme ya da toplu ulaşıma gittiğinde arabayı nereye koyacağım kaygısını yaşamayacağız. Bu yönetmelik park ve meydanların altına da otopark yapabilme imkanını getiriyor. Bursa gibi büyük şehirlerimizin merkezlerindeki problemi tamamıyla aşabilecek bir düzenleme” diye konuştu.

Kurum açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"Otoparkların yüzde 1’ini bisiklet alanı, yüzde 5’ini engelli park yeri, yüzde 2’sini de elektrikli araç için ayırmak zorunda olacak. Yönetmelik 15 Eylül’de yürürlüğe girecek. Bu tarihten önce ruhsat başvurusu yapmış, ruhsat işlemi devam eden, imar durum belgesi almış başvuru sahiplerini ilgilendirmiyor. Onlar isterlerse eski yönetmelikten faydalanabiliyor ancak bu tarihten sonraki başvurular için bu yönetmelik geçerli olacak."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atif 2018-09-08 19:06:20

Zaten yıllar önce yapılması gereken sistemi yeni yapıyorsunuz zaten belediye başkanlarının rant sağlamak için verdiği inşaat izinleri yetti millete 2metre yukarıda balkon olurmu hiç buradan arabalar nasıl geçer hiç düşündünüz mü nasil denetim yaptınız 100yil geriden geliyoruz 100 yil

Avatar
Samsun55 2018-09-10 08:38:49

aklımızla dalgamı geçiyorsunuz,ortada İŞMİ kaldı :)