banner388

O Köyde 11 Yıldır Çocuk Doğmamış

Köy sakinleri, yaşadıkları köyün bu halde olmasından rahatsızlık duyarak seslerini duyurmak istiyorlar

O Köyde 11 Yıldır Çocuk Doğmamış

Köy sakinleri, yaşadıkları köyün bu halde olmasından rahatsızlık duyarak seslerini duyurmak istiyorlar

01 Şubat 2017 Çarşamba 10:06
O Köyde 11 Yıldır Çocuk Doğmamış

Bu köyün nüfusu kışın 17’ye düşüyor.  Köy sakinleri ise dertli. Çünkü köyde yaşamalarına rağmen süt elde edebilecek inekleri bile yok. Öyle ki vakit geçirmek için okey oynamak istediklerinde dahi dördüncü kişi bulamamaktan yakınıyorlar.

Habere konu olan köy, Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde Saksağan adında bir köy. Yazın nüfusu artsa da uzun kış aylarında nüfusu 17’ye kadar düşüyor. 11 senedir bir çocuğun doğmadığı köyde yaşayan kişiler, köylerine misafir geldiklerinde  yoldan çevirip okey oynamaya ikna etmeye çalıştıklarını bile itiraf ediyorlar.

Eğlenelim istiyoruz

Okey oynamak için 4’üncü kişiyi zor bulduklarını belirten 66 yaşında Ekrem Vardar, "4’üncü kişiyi bulamadığımız için okey oynayamıyoruz. 3 kişiyle oynamak da zevk vermiyor. Okey takımımız gıcır gıcır ama 4’üncü kişi yok. Bir misafir köye geldiği zaman okeye oturtuyoruz. Eğlenelim diyoruz" dedi.
Hayatı boyunca hiç vali bile görmediğini söyleyen Ekrem Vardar, süt sağabilecek bir ineklerinin olmasını da çok istiyor. Köyde yaşamalarına rağmen sütlerinin olmadığını söyleyen Vardar, bunun için önce bir inek’e sahip olunması gerektiğine vurgu yaparak ilgililerden köyü adına yardım istiyor.

11 yıl önce köyümüzde çocuk doğdu

Köyün muhtarı Süleyman Çetin, köyde nüfusun az olduğunu belirterek, "Köyümüzde 9 kadın 8 erkek yaşamaktadır. 11 yıl önce köyümüzde çocuk doğdu. Siz düşünün, köyümüzün nüfusu az. Köyde yaşadığımız için kahveye geliyoruz. Okey oynayıp eğlenmeye kalksak 4 kişiyi tamamlayamıyoruz. Onun için durumumuz zor. Yazın nüfusumuz çoğalıyor ama iş zamanı olduğu için çok da vakit geçiremiyoruz. Hayvancılığımız iyice bitti. Köyümüzde bir tane sağılır ineğimiz yok. Süt ihtiyacımız olunca komşu köylerden alıyoruz. Sütümüz yok devletimiz bize uzun vadeli kredi verirse hiç olmazsa yaşamımızı sürdürürüz" ifadelerini kaydetti.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.