banner388

Siyaset bilimi bir toplum bilimleri dalıdır;

Bu durumda siyaset biliminin beş alt disiplini bulunduğunu ifade ediyor bilen kişiler.

1-Siyaseti araştırmak.

2-Siyaset hakkında açıklama yapmak.

3-Kritik düşünce geliştirmek.

4-Siyasete ait bilim yasalarına ulaşmak.

5-Siyasal hayatta uygulanacak siyasa (politika) önerilerinde bulunmak.

Siz teoride siyasetin tanımını her türlü yapabilirsiniz ama değişmeyen bir kural ver ki...

Kimin siyasetçi olduğu ve olacağı önceden biçimlenir ve halka sunulur, siyasetçiler birileri tarafından düzenlenen, hazırlanan tepside yer alır dışarıdan birisi gelip ben siyasete başlıyorum her türlü donanımım var, eğitimim var, artılarım var dese de asla siyasete atılamaz, buna zaten izin verilmez pişmen gerekir, varını yoğunu ortaya dökmen gerekir, şansının artılarda olması gerekir ve iyi adama ya da insana oynamak gerekir.Ancak birileri sana yürü ya diyecek ki ancak o zaman siyasette yer bulursun.

Kimse kendini kandırmasın ailede siyasetçi varsa ,yıllardır o camia içinde isen  ve çarka ayak uydurursan siyasete girmene izin verirler aksi halde kapıda bekler durursun...

Arada faydalanmak için sırtın sıvazlanır.. bravo.. aferin denilir o kadar ondan öteye gidemezsin ve sen her zaman birilerini sırtlarsın .

Gençlere siyaset deniliyor yaşlılar yerlerini boşaltmıyor ki gençler, taze kanlar siyasete girsin.

Siyaset gerçekten çok değişik bir kavram kitaplarda yazıldığı, anlatıldığı gibi değildir...

Siyasetçi giderken bile yerine vasiyi atarda öyle gider, kimin ne zaman geleceği gideceği planlıdır.

Yerine birini hazırlar ki orada tekrar yer bulsun sözü dinlensin talepleri yerine gelsin.

Şimdi sizlerden beni yanıltacak alıntıyı yanıltacak örnekler verin lütfen, bu dünyanın her yerinde böyle, siyaset ve siyasetçinin tanımı böyle, kim düzeltir?

Nasıl düzeltir bilmiyoruz, bilen de zaten kendine saklıyor elinde olan birkaç mermiyi başkası için saklamıyor, kendi ve çok yakın çevresine saklıyor.

Siyaseti bir tiyatroya sahnesine veya oyununa benzetecek olursak, her oyunda olduğu gibi bir senaryo söz konusudur ki bu da oyunun kurallarından oluşur.

Siyasetteki oyunun kuralları siyasal rejimi oluşturur Rejim ve otoriteler dışında her siyasal sistemde bir de o sistemin hükümranlık alanında yaşamakta olan ve onun unsuru olan bireylerden oluşan bir siyasal topluluk mevcuttur.

Eskilerin değimi ile ağzınla kuş tutsan da yaranamazsın, bu iş olmaz senin dışarıdan gelmen demek orada bulunanların ekmeğine kan doğraman demektir.

Siyasetçide buna zaten izin vermez, hani gençler siyasete girin söylemi soru işaretleri ile doludur...

Bunu unutmayın izin verildiği  ölçüde adım atabilirsin yoksa emeklemeye devam...

Gençler kendi hayatlarında ve geleceklerinde söz sahibi olmak istiyor çaba harcıyor sadece harcıyor, kazanmadan.. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.