banner388

Madde bağımlılığı ve düşündürdükleri:  Son günlerde uyuşturucu vakaları gündemde yer alması üzücü gerçek;

Sigara, alkol, kafein içeren içecekler sık kullanıldığında kişilerde bağımlılık yaratır. Günümüzde madde bağımlısı olan kullanıcı sayısı ve madde çeşitleri arttı.

Bu maddeleri kullananların yaşı gittikçe daha küçük yaşlara düştü.

Eskiden madde bağımlıları görüldüğündeon günlerde, tedirginlik daha fazla iken, bugün bu kitle sıradan içici gibi görülmeye başlandı.

Çocuk yaşta beyinler uyuşturuluyor. Önce tadına baktırılır, sonra çocuk büyüdüğünü ispatlamak için sosyal içici özentisi içerisine girerler. Derken birey madde bağımlısı olarak yaşar. Yıllar önce gizli saklı yerlerde kullanılan uyuşturucular artık o kadar sıradanlaştı ki sokaklarda, en işlek caddelerde, eğitim kurumlarının bahçe duvarı yanında derken eğitim kurumalarının içerisine girdi.

Bizim bildiğimiz sıradan afyon, eroin, morfin gibi doğal uyuşturucuların yanı sıra sentetik uyaranlar ve sentetik uyuşturucular adı altında kokain, sedatif, koka yaprağı, esrar, marihuna, bonzai kullanımı oldukça arttı.

Tabii bu uyuşturucu maddelere sahip olabilmek maddi durumları ile ilgili. Alamayanlar ucuz yoldan çeker tineri, çeker bally’yi.

Maddeler vücuda solunum yoluyla, enjektörle, ağız yoluyla alınmaktadır.

Maddeyi alan kişinin elbette vücut kimyası bozulmakta ve hatta sonu maalesef ölümle noktalanabilmektedir.

Madde kullananlar genellikle tenha yerleri seçiyorlar. Yine ateş yakılarak madde kullanılacak ise tenha yerlere grup grup gidiyorlar. Özellikle yıkık dökük yerleri mekân seçiyorlar.

Toplum olarak sorumluluklarımız var. Gençlerimizi, çocuklarımızı zehir tacirlerinden uzak tutalım.

Kişisel de olsa mücadele edelim.

Çocuklarımız belli yaştayken “benim çocuğum yapmaz deyip uyumayalım. Öncelikle evde verilecek iyi aile eğitimi ile, davranışlarımız ile onda sevgi ve güven açığı bırakmadan, duygularında boşluk oluşmasına izin vermeden çocukluk ve ergen çağlarında dikkat edelim.

Çocuklarımızın belli yaşlarında onların gizli takipçileri olalım.

Onlara hem anne-baba hem arkadaş olalım.

Arkadaş seçimleri dikkatimizden kaçmasın.

Çocuğumuzun arkadaşlarını tanıyalım.

Mümkünse yakın arkadaşlarının ailelerini tanıyalım.

Eğitim kurumlarında çok ciddi denetimler yapılmalı.

Seminerler hatta tuzağa düşen ama hatasından dönen insanların hayatlarını anlatacak, pişmanlıklarını anlatacak çalışmalar yapılabilir.

Ülkemizde güzel çalışmalar da yapılıyor.

Toplumsal ve sosyal yara olan bu tuzaktan çocuklarımızı korumak hepimizin görevi.

Çocuklarımız bizim geleceğimizi temsil edecekler.

Ruh sağlığı yerinde, iradesine hâkim, sağlam karakterli nesiller bizim ideal geleceğimizdir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.