banner388

Müezzinoğlu Açıkladı

Bakanlık yapmış olduğu çalışmayla ilk kez işe girecek olanların ücretinin yarısını karşılayacağını söyledi

Müezzinoğlu Açıkladı

Bakanlık yapmış olduğu çalışmayla ilk kez işe girecek olanların ücretinin yarısını karşılayacağını söyledi

05 Ocak 2017 Perşembe 11:32
Müezzinoğlu Açıkladı
Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından geldi.  

Bakan Müezzinoğlu, yaklaşık 600 bin istihdama destek vereceklerini söyleyerek sanayi, turizm ve bilişim gibi alanlarda istihdamı arttıran işverenlerin çalıştırmış oldukları işçilerin ücretlerinin ilk yıl % 50’ni ikinci yılda %25’ni devlet tarafından karşılanacağını belirtti.

Sgk ve prim borçlarında yapılandırma

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, toplantı da sgk ve vergi prim borçlarıyla ilgili de çalışma içerisinde olduklarını anlattı. Bu kapsamda yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın 43 milyar lira tutarında ki prim borçlarının yapılandırıldığı bilgisini verdi.

Ayrıca devlet dairelerinde 30 yıldan daha fazla çalıştığı halde emeklilik ikramiyesini 30 yıl üzerinden alan vatandaşların kalan farklarının karşılanacağını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, emekli olmuş vatandaşa ödenecek olan ikramiyenin meslekte olduğu yıllara bakılarak verileceğinden dolayı düşük olabileceğini ama yine de 100 TL’nin altında bir rakam olmayacağını dile getirdi.




Kaynak: Türkiye Gazetesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.