banner388

Minik ellerden engellilere destek

Bafra’da bir ilkokul öğrencileri engelliler için mavi kapak çalışması gerçekleştirdi

Minik ellerden engellilere destek

Bafra’da bir ilkokul öğrencileri engelliler için mavi kapak çalışması gerçekleştirdi

10 Mayıs 2017 Çarşamba 15:33
Minik ellerden engellilere destek

Bu çalışmada yer alan öğrenciler henüz ilkokul birinci sınıfta yer alıyor.

İsmet İnönü İlkokulu öğrencileri Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi2ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretleri esnasında şube yetkililerine çeşitli sorular yönelten minik öğrenciler aynı zamanda bilgi de aldı. Ayrıca engellilere destek olmak için topladıkları mavi kapakları dernek yetkililerine teslim etti

Öğrencilerin davranışı karşısında memnuniyetini dile getiren Şube Başkanı Recp Köksal, “Engelli olarak öncelikle ulaşım sorunumuz var. Sizler bir Samsun’a çok rahat bir minibüse, otobüse binerek çok rahat ulaşım yapabiliyorsunuz. Ama bizim toplu taşıma ulaşım araçlarına tekerlekli sandalyelerimizle binmemiz imkansız. Böyle bir ulaşım aracı Bafra’da henüz yok. Bazı kamu binalarında zorluk çekiyoruz. Engelliler için tuvaletler olması lazım, otogarımızda yok, şehir meydanımızda yok. Bunlar yaşamımızı zorlaştıran işler. 

Engellilerin durumlarıyla alakalı bilgilendirmeler yapıldı

Engelli rampalarının önüne araçlar park ettiği zaman kaldırımdan inmek de bizim yaşamımızı zorlaştırıyor. Bunun için ne yapıyoruz 155 arıyoruz ve kaldırımdan inemediğimizi söylüyoruz. Trafik polis geliyor uyarısını yapıyor, cezasını kesiyor kaldırıyor. Zaman zaman böyle kapak kampanyalarıyla, zaman zaman bağışlarla üye arkadaşlarımıza tekerlekli sandalye sağlamaya çalışıyoruz. Ama herkese gücümüz yetmiyor. Engelli arkadaşlarımızı tespit ederek devletimizin ilgili kurumlarına bildirerek o arkadaşlarımıza tekerlekli sandalye sağlaması için taleplerde bulunuyoruz. Derneğimize gelen kapakları geri dönüşüme göndererek değerlendiriyoruz. Küçüklerin bu dayanışmasından dolayı çok memnunuz” dedi. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.