banner388

MEB yüz yüze eğitim için tarih verdi

Milli Eğitim Bakanlığı 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kursları için 22 Ocak'ta başlayacak açıklamasını yaptı.

MEB yüz yüze eğitim için tarih verdi

Milli Eğitim Bakanlığı 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kursları için 22 Ocak'ta başlayacak açıklamasını yaptı.

20 Ocak 2021 Çarşamba 23:29
MEB yüz yüze eğitim için tarih verdi

22 OCAK'TAN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarında, özel okullardaki takviye kurslarında ve 12. sınıf öğrenci ve mezunlarına yönelik özel eğitim kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak'ta başlayacak.

Bakanlıktan resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları, özel okullardaki takviye kursları ile özel öğretim kurslarındaki yüz yüze eğitime ilişkin iş ve işlemleri düzenleyen iki ayrı yazı illere gönderildi.

Buna göre, resmi okullarda eğitim alan 8. ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki bu sınıflara yönelik takviye kurslarında, 12. sınıf öğrenci ve mezunlarına yönelik özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak'tan itibaren başlatılacak.

SALGINLA İLGİLİ TEDBİRLERE UYULACAK

Kurslarda öğrenci ve kursiyerlerin oturma planı fiziki mesafeye göre ayarlanacak, bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecek.

Resmi okullarda kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar salgın tedbirleri alınarak okul pansiyonlarında kalabilecek. Özel okulların takviye kursları ile özel öğretim kurslarına devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar ise özel barınma hizmeti veren yurt ve pansiyonlarda kalabilecek.

Kurslarda koronavirüs salgınıyla mücadelede uygulanan maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere diğer kurallara titizlikle uyulacak.

Kaynak: Sabah.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2021-01-21 07:47:03

Ver ver nasıl olsa yine kapanacak bir daha tavan yapar vakalar