banner388

Limonu bu şekilde tüketmek 7 kat daha yararlı

Günümüzde sağlıklı yaşam ve beslenme konularında giderek artan bir ilgi var. Limonun içeriğinde bulunan C vitamini ve diğer antioksidanlar, vücut için önemli bir destek sağlayabilir.

Limonu bu şekilde tüketmek 7 kat daha yararlı

Günümüzde sağlıklı yaşam ve beslenme konularında giderek artan bir ilgi var. Limonun içeriğinde bulunan C vitamini ve diğer antioksidanlar, vücut için önemli bir destek sağlayabilir.

15 Şubat 2024 Perşembe 23:18
Limonu bu şekilde tüketmek 7 kat daha yararlı

Limon,tatlı ve tuzlu yemeklerin yanı sıra içeceklerde de yaygın olarak kullanılan çok yönlü bir meyvedir. Limon suyunun yanı sıra, limon kabuğunun da sağlık üzerinde olumlu etkileri vardır. Limonu dondurup rendelemek, bu faydaları daha yoğun bir şekilde elde etmenin bir yoludur. Limon kabuğu, özellikle de limonun organik ve pestisit içermeyen bir şekilde yetiştirildiği durumlarda, yüksek miktarda antioksidan içerir. Antioksidanlar, hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır ve hastalıklara karşı korur. Bu nedenle, limonu rendelemek ve dondurmak, vücudunuzu daha fazla antioksidanla desteklemenin etkili bir yoludur.

Dondurulmuş ve rendelenmiş limonun kanser önleyici etkisi olduğunu biliyor muydunuz?

Dünyadaki en büyük ilaç firmalarından birinin beyanına göre 1970’li yıllarda bu yana yapılan laboratuvar testlerine göre 12 adet kanser tipine limonun faydası kanıtlanmıştır.

Limonu Türk mutfağında çoğunlukla sıkarak kullanıyoruz. Bu sayede yalnızca suyundan faydalanmış oluyoruz. Fakat limonun kabuğunun özellikle kanseri önleyici etkisi olduğunu bilmemizde fayda vardır.

DONDURULMUŞ LİMONUN FAYDALARI

Dondurulmuş ve rendelenmiş limon kanser hücrelerini öldürmesiyle öne çıkmaktadır. Bu açıdan kemoterapiden daha fazla etkili olduğu söylenmektedir.

Rendelenmiş limonda yalnızca limonun suyuna göre 5-10 kat daha fazla vitamin vardır.

Rendelenmiş dondurulmuş limonun vücuttaki toksinleri giderici ve vücut dinçleştirici etkisi vardır. Stres ve ruhsal bozukluklara karşı tedavi edicidir.

Dondurulmuş ve rendelenmiş olarak kullanılan limon yemeklere daha çok lezzet katacaktır.

DONDURULMUŞ LİMON NASIL HAZIRLANIR?

Donmuş limon elde etmek için öncelikle limonu güzelce yıkayalım. Ardından buzdolabına koyalım ve 1 gün bekletelim. 1 gün sonrasında limonu kabuğuyla birlikte rendeleyelim. Limonun bu şekilde kullanımı yemeklerinizde ve salatalarınızda çok farklı bir lezzet verecektir ve aynı zamanda oldukça fayda sağlayacaktır. Dilerseniz yoğurt veya maden suyunaa ekleyebilirsiniz. Ayrıca salatalara da çok yakışacaktır. 

Anahtar Kelimeler:
Sağlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.