banner388
banner390
banner410
banner408

‘’Kazak Satarak Okuyor’’

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu bir öğrenci okul masraflarının kazak satarak karşılıyor

banner269

‘’Kazak Satarak Okuyor’’

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı uyruklu bir öğrenci okul masraflarının kazak satarak karşılıyor

14 Ocak 2017 Cumartesi 17:01
‘’Kazak Satarak Okuyor’’

 
Yurt dışından eğitim maksatlı Samsun’a gelen Ayanbek Khadar adlı öğrenci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Türkçe öğretmenliği okuyor.

Okula başladığı zamandan itibaren farklı işlerde çalışan Khadar, şu anda da kazak satarak öğrenci masraflarını karşılıyor. Bu sayede 60 TL civarı kazanan Kazakistan uyruklu öğrenci bazı giderlerin bu yolla üstesinden geldiğini söylüyor.


Ayanbek Khadar, "Daha önce çeşitli işlerle uğraştım. Servis elemanı olarak çalıştım. Sanayide bir marangozun yanında çalıştım. Yaz tatilinde İstanbul'a giderek orada bir restoranda çalıştım. Şimdi de işportacılığa başladım. Kazak ve gömlek satıyorum. 40-60 TL arası bir para kazanıyorum. Ailem Kazakistan'da yaşıyor. 7 kardeşiz. Okul bitince yüksek lisansa başvuracağım. Eğer olmazsa Kazakistan'a dönerek bir arkadaşımla birlikte restoran açmayı düşünüyorum" dedi.
 

Son Güncelleme: 14.01.2017 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.