banner388

Karadeniz’de o ürünün kilosu 4 bin 500 TL

Türkiye’de ‘’beyaz iksir’’ adıyla tanınan beyaz çayın hasat dönemi başladı.

Karadeniz’de o ürünün kilosu 4 bin 500 TL

Türkiye’de ‘’beyaz iksir’’ adıyla tanınan beyaz çayın hasat dönemi başladı.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 13:50
Karadeniz’de o ürünün kilosu 4 bin 500 TL

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Artvin-Rize-Trabzon-Giresun illerinde yetiştirilen beya çay bundan 4 yıl önce işlenmeye başlandı

Karadeniz’de üretilen bir değer

Çaykur üretimi arttırmak adına çağrıda bulunurken tomurcuk kilosunu da yüzde 25 artıa giderek 500 lira olarak duyurdu. Tarlaya giden üreticilerde hasat yapmaya başladı bile. Çayın üst filizleri üreticilerce elle toplanması yapılırken 4 yıl önce Çaykur tarafından başlatılan uygulamada şimdilerde gelinen nokta 3 yılda 1350 kilogram çay üretimi gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Kilosu 4 bin 500 TL

Oldukça değerli olan bu ürün dünyada kilo değeri 1000 ile 15 bin dolar arasında değişirken Türkiye’de kilosu 4 bin 500 TL üzerinden satışa sunuluyor. 

Sağlık üzerinde oldukça etkili

Bu çayın insan sağlığına katkısı da oldukça fazla. Japonya’da yapılan bir araştırmada içerisinde bulunan bir maddeyle kanserli hücrelerin öldürülmesinde etkili olduğu ifade edilirken bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde de katkısı olduğu biliniyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.