banner388

Karadeniz'de yunus katliamı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Filyos beldesi sahilinde yunus balıkları silahla öldürülmüş halde bulundu.

Karadeniz'de yunus katliamı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Filyos beldesi sahilinde yunus balıkları silahla öldürülmüş halde bulundu.

26 Nisan 2017 Çarşamba 12:57
Karadeniz'de yunus katliamı

Zonguldak'ın Çaycuma'nın Filyos beldesinde sahilde silahla vurulan 6 yunus balığını fark edildi.

Zonguldak Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Sezgin Örmeci, Zonguldak'ta kuş türleriyle ilgili çalışma yapan BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen'in kendilerine ilettiği fotoğraf ve video görüntülerini incelemeye aldıklarını, balıkların vurulma nedenini incelemeye aldıklarını belirterek şunları söyledi:
" Sözen hocamız açık alanda silah sesleri duyuyor. Elinde de uzun objektifli bir fotoğraf makinesi var. Sesin geldiği yerdeki kişilerin fotoğraflarını çekiyor. Akabinde bu kişinin tüfeğinin olduğunu görüyor. Onu da fotoğraflıyor. Sonra da kıyıda vurulmuş şekilde bulunan yunus balıklarını görüyor. Bunların hepsinin fotoğraflarını bana iletti. Biz konu ile ilgili araştırmamızı sürdürüyoruz. Bu aşamada da konu basına intikal etti. Henüz araştırma çalışmamız devam ediyor. Kişiler belli ve net. Konunun tahkikatı yapıldıktan sonra gerekli cezai işlem yapılacak. Bunu da tekrar kamuoyuna bildireceğiz. Fotoğrafta gözüken bir kişi var. Sandalda bir kişi var ona eşlik eden. Elinde tüfek net bir şekilde belli. Konunun araştırmaları devam ediyor. Maalesef yunuslar öldü. Açıkçası çok bilemiyorum ama ağlarla ilgili olabilir. Karşılaşılan durum budur. Özellikle yunuslar bu dönemde kıyılara daha yakın oluyorlar. Özellikle bu aylarda. Üreme ve beslenme açısından da uygun zaman. Bu dönemde Karadeniz boyunca kıyılarda yunus balıklarını bolca görme şansımız oluyor. Şu an tam da yunus görebilme zamanı. Önce konunun tahkikatı yapılacak. Araştırılacak. Kişi yada kişiler hakkında idari yaptırım cezası uygulanacak. Bunun sonucunda konusuna göre su ürünlerine göre tarım teşkilatı da olabilir. Biz bu tahkikatın dosyasını değerlendireceğiz. Mustafa Sözen hocamın fotoğrafında bir tane yunus balığı gördüm. Bir kaç tane daha olabilir tabi bu. Tam sayıları net değil. Şu an çalışmamız sürüyor. Çok sıcak bir olay. Her ne kadar fotoğraflar net olsa da kişilerin ifadelerine başvurulacak. Akabinde de gerekli idari cezalar verilecek" 

Son Güncelleme: 26.04.2017 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sertaç arslan 2018-04-13 14:46:00

doğaya karşı işelen nefret dolu bir katliam yunuslar karadenizde yaşıyor bunu yapanların orada bulunma amacı ise balıkçılık ama düşünemedikleri yunusların o balıklar üzerindeki hakkı insanlardan daha fazla bu vahşeti yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı