banner388

İnternet Kullanıcıları Bu Habere Dikkat!

Uzmanlar, mecbur kalınmadığı takdirde ortak ağ kullanımını uygun görmüyor ve bu konuda uyarılarda bulunuyor.

İnternet Kullanıcıları Bu Habere Dikkat!

Uzmanlar, mecbur kalınmadığı takdirde ortak ağ kullanımını uygun görmüyor ve bu konuda uyarılarda bulunuyor.

01 Şubat 2017 Çarşamba 09:36
İnternet Kullanıcıları Bu Habere Dikkat!

Uzmanına göre, mecbur kalınmadığı takdirde ortak ağ kullanımı uygun görülmüyor ve bu konuda uyarılarda bulunuyor.
İnternet kullanımının giderek yaygınlaştığı ülkemizde kişisel güvenlik açısından kullanıcıların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuluyor. Sosyal medya çok sık kullanıldığı bir dönemde bu uygulamalar üzerinden paylaşılan özel bilgilerin kişisel olarak vatandaş açısından sorun yaratabileceği vurgulanıyor.

Siber güvenlik ve bilişim uzmanı Çağrı Aslan, siber güvenliğe dair kritik bilgiler verirken özellikle kişisel güvenliğe dikkat çekti. '' Açıkçası sizin hesaplarınızı ele geçirmeyi kafasına koyan bir hacker bir şekilde bunu başaracaktır. Fakat bu seviyede bir hacker ile muhtemelen hiç karşılaşmazsınız. Ancak sosyal medya hesaplarını ele geçirmek gibi basit motivasyonları olan kişilerin,’ki bu kişileri tam olarak hacker olarak adlandıramayız’ hesaplarınızı ele geçirebilmesi için size dair bir şeyler biliyor olması gerek. Çünkü bu tür işlerin büyük çoğunluğu güvenlik sorusu tahmin etmek üzerine dayalıdır. Dolayısıyla kişisel bilgilerimizi fazlaca tanımadığımız kişilere vermek, en temel risk diyebiliriz. Ayrıca kullandığımız cihazların yazılımlarının güncel olması ve şifrelerimizin ara ara değiştirilmesi gibi uygulamalarla da güvenliğimizi arttırabiliriz.”

Ortak ağlar kişisel bilgiler açısından riskli olabilir

Ortak ağlar üzerinden bağlantı kurmanın ciddi riskler barındırdığını vurgulayan Aslan, “Kablosuz bir ağa bağlanan tüm cihazlar sürekli bir iletişim halindedir. Bu iletişim deyim yerindeyse bir tür bağrışmadır. Yani ağdaki tüm cihazlar birbirleri ile “bağırarak” iletişim kurarlar. Dolayısıyla bu bağrışmalara kulak kabartan bir kimse sizin girdiğiniz internet sitelerinden, şifrelerinize, yazışmalarınızdan, kredi kartı bilgilerinize her türlü bilgiyi elde edebilir. Üstelik bu işlemi uygun yazılımlarla hemen her tür cihazı kullanarak yapabilir. Bu sebeple ben mecbur kalmadıkça ortak ağları tercih etmiyorum” dedi.

Son Güncelleme: 01.02.2017 09:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.