banner388

İdlib'de 1 askerimiz şehit düştü

Milli Savunma Bakanlığı, acı haberi duyurdu. İdlib'de 1 askerimiz şehit düştü.

İdlib'de 1 askerimiz şehit düştü

Milli Savunma Bakanlığı, acı haberi duyurdu. İdlib'de 1 askerimiz şehit düştü.

27 Mayıs 2020 Çarşamba 20:48
İdlib'de 1 askerimiz şehit düştü

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib bölgesinde bir patlama sonrası 1 askerin şehit olduğunu duyurdu. Edinilen bilgilere göre İdlib'de yola daha önceden döşenmiş olan EYP'nin patlamasıyla  Elazığlı Piyade Teğmen Canbert Tatar, şehit düştü. Şehidin babası Çetin ile annesi Suna Tatar'ın, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Bozağaç Köyü'nde annesinin baba evinde olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanlığ'nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"27 Mayıs 2020 tarihinde İdlib bölgesinde icra edilen yol kontrol devriyesi esnasında arama bölgesinin 250 metre güneyinde meydana gelen ve sebebi henüz tespit edilemeyen bir patlamanın tesiri ile kahraman bir silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

ŞEHİDİN EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Ateşin düştüğü eve, acı haberi ilçe Kaymakamı Harun Kazez ile askeri yetkililer verdi. Köydeki eve dev Türk bayrağı asıldı.

Şehidin ailesinin bugün Elazığ'a geleceği, yarın törenle naaşının şehitliğe defin edileceği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberIdlib
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.