banner388

Hız limitini aşan sürücü yandı! Yeni sistem geliyor

Trafikte hız limitlerinin kontrolü ile ilgili "interaktif mesaj" uygulaması hayata geçiriliyor. Uygulama ile sürücüler anlık uyarılacak ve ceza kesilebilecek.

Hız limitini aşan sürücü yandı! Yeni sistem geliyor

Trafikte hız limitlerinin kontrolü ile ilgili "interaktif mesaj" uygulaması hayata geçiriliyor. Uygulama ile sürücüler anlık uyarılacak ve ceza kesilebilecek.

02 Ocak 2018 Salı 10:40
Hız limitini aşan sürücü yandı! Yeni sistem geliyor

Trafikte hız limiti ile ilgili olarak Emniyet ve İstanbul Ticaret Üniversitesi protokol imzaladı. Protokole göre hız limitini aşan sürücüler interaktif olarak anında belirlenerek uyarılacak ve ceza kesilecek.


İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarının önlenmesi amacıyla "interaktif mesaj" adlı yeni sistemi devreye sokulmaya hazırlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında imzalanan "İnteraktif Uyarı ve İnteraktif Denetim Sistemi" projesi 2018 yılı içinde pilot uygulama olarak aktif edilecek. Hızlı limitini aşan sürücüye anında uyarı gönderecek olan "interaktif mesaj" sistemi, araçlara takılacak özel bir cihazla çalışacak. Hız limitini aşan sürücüyü anında tespit edecek olan cihaz, bu durumu sistemin bağlı olduğu merkeze iletecek.


DİKKAT HIZ LİMİTİNİ AŞTINIZ!

Yeni sistem ile birlikte sürücü, "Dikkat hız limitini aştınız" mesajı ile uyarılacak. Hız limitini aşan sürücülere bu yöntemle ceza da kesilebilecek. Sistem aynı zamanda yol durumu ile ilgili de bilgilendirme yapacak.


TRAFİKTEN MEN EDİLMELİ

TBMM Trafik Alt Komisyonu'ndan trafik sorunları ile ilgili konuşan AK Partili üyesi İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, başta İstanbul Bağdat Caddesi olmak üzere büyükşehirlerin cadde ve sokaklarının sorumsuz sürücüler tarafından ralli pisti gibi kullanıldığını söyledi. Yıldırım, cezaların caydırıcı olmadığını belirterek, bu tür sürücülere ait araçların trafikten men edilmesi gerektiğini dile getirdi.


Kaynak: Akşam

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdar 47 2018-01-02 10:51:22

Trafikle ilgili kontroller de yetersiz cezalarda karşı çıkanlar kendileri sürekli ihlal yapan sürücüler. Trafikte ihlal yapan herkes cezalandırılmalı, yayası da dahil.

Avatar
Hayri izmir 2018-01-02 12:32:01

Afferin uc kurus zam verdiniz nasil alacaksiniz onun hesabini yapiyorsunuz uyguladigjniz sistemde adaletli davranacaksaniz hemen uygulayin....yapamayacaksaniz sorma ver parasi istemeyin....yol yok yol ...yollar kostebek yuvasi trafik kesmeke kes neyin parasi bu sistemi takma para ile ben yakalayamam en azjndan bu sistemle alirim parayi sistemi ise uygulayin

Avatar
Mustafa 2018-01-02 11:01:26

Bunlarin kaza falan onlemeye niyetleri yok ciddi degiller ayni bakanlik donus bile yapmadi dunyanin en iyisune

Avatar
Tamer Öneş 2018-01-02 12:19:59

Caddelerde elektrikli motorsikletler geziyor ve bunu sakat arabaları için açılmış yerlerden çıkarak sağlıyorlar elektrikli motorlarada plaka ve trafik ihlallerinde ceza kesilmesine olanak tanınsın.Hiç bir şekilde trafik kurallarına uymuyorlar vede hiç bir cezai işlem yapılmıyor.

Avatar
Turgut 2018-01-02 11:38:15

Saçmalık adam hastası vr acele ediyo veye birşey olmuş arac hızlı kullaniyo ceza gelecek önlem bak saçmalık başka birşey değil. .yasin yanında kuruşa yanar bu durum onu gosteriyo..

Avatar
kral yengeç 2018-01-02 22:52:25

benim hastam oldugunda dikkat kurallara uymayan sürücü olarak görürsünüz beni.