banner388

Hamsi’nin Fiyatı Ne Kadar Oldu

Trabzon’lu balıkçılar hamsinin giderek yükselen fiyatından rahatsız

Hamsi’nin Fiyatı Ne Kadar Oldu

Trabzon’lu balıkçılar hamsinin giderek yükselen fiyatından rahatsız

04 Ocak 2017 Çarşamba 13:30
Hamsi’nin Fiyatı Ne Kadar Oldu
Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde her evin vazgeçilmez tatlarından biridir hamsi. Balık türleri içerisinde en uygun fiyata sahip olan hamsi her evin misafiri olmuştur.  Adına fıkralar, şarkılar yapıldığı hamsi bir kültür halini almıştır.

Karadeniz mutfağının en önemli simgeleri arasında yer alan hamsi, bugünlerde el yakıyor. Sebebi ise yeterince denizlerde hamsi yoğunluğunun bulunmaması. Trabzon’lu balıkçılara göre, Doğu Karadeniz bölgesi’nde istenilen düzeyde hamsi olmadığı umutlarının Gürcistan kıyılarında hamsi avlanmasında yüzlerinin gülmesi yönünde düşünce hakim olduğu söylenebilir.

Geçen hafta Trabzon’da 8 liradan satılan hamsi bu hafta 15 liraya çıkması hamsinin azaldığı yönünde ki algıyı güçlendiriyor. Kasasını 170 liradan alan balıkçılar Gürcistan’da ki hamsi avlanmasından umutlu olduklarını söylüyorlar.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.