banner388

Gribe Karşı Tedavide Doğal Yöntemler Tercih Edilmeli

Kış mevsimi beraberinde hastalıklarında geldiği aylar. Kimileri yağmur ve karlı havaları sevse de yine de dikkatli olunmasında uzmanlar uyarıda bulunuyor.

Gribe Karşı Tedavide Doğal Yöntemler Tercih Edilmeli

Kış mevsimi beraberinde hastalıklarında geldiği aylar. Kimileri yağmur ve karlı havaları sevse de yine de dikkatli olunmasında uzmanlar uyarıda bulunuyor.

11 Ocak 2017 Çarşamba 12:00
Gribe Karşı Tedavide Doğal Yöntemler Tercih Edilmeli

Kış mevsimi beraberinde hastalıklarında geldiği aylar. Kimileri yağmur ve karlı havaları sevse de yine de dikkatli olunmasında uzmanlar uyarıda bulunuyor.

Hastalığa yakalanıldığında ya da yakalanmadan önce doğal yöntemler kullanılarak mevsimsel hastalıkların önüne geçilebileceği uzmanların üzerinde birleştiği çözümlerden biri. Tabi ki bu doğal karışımların hazırlanmasında da dikkatli olunması gerektiğini yetkililer söylerken Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, "Doğal karışımlar doktor ya da eczacı tarafından yapılmazsa alerjik reaksiyonlardan zehirlenmeye kadar pek çok sağlık sorunu yaşanabilir" dikkat çekti.

Hastane acillerine başvuru yoğunluğunun yaşandığı son günlerde, bağışıklık sisteminin güçlendirilerek hastalıklardan korunabileceği ve devam eden tedavilerin doğal yöntemlerle desteklenebileceği belirtiliyor.  Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral, "Tavuk suyu çorbadan, karabibere ve bala, sirke-tarçın-zencefil karışımından, ballı limona kadar yapabileceğimiz çok şey var. Burada dikkat edilmesi gereken tavsiye eden kişinin akademik unvanıdır. Doğal karışımlar doktor ya da eczacı tarafından yapılmazsa alerjik reaksiyonlardan zehirlenmeye kadar pek çok sağlık sorunu yaşanabilir" dedi.

Grip tedavisinde antibiyotiklerim aslında çok ta çözüm olmadığını söyleyen Doç. Dr. Oğuz Özyaral, antibiyotikten ziyade bu gibi hastalıklarda önemli olanın bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde yattığını dile getirirken tedavi süreciyle ilgili  konuşmasına ‘’ Adi grip olarak tanımladığımız ve yüzlerce yıldır insanoğlunu perişan eden bu hastalığın antibiyotiklerle asla tedavi edilemeyeceğini çaresinin bağışıklık sistemimizin güçlendirilmesine dayandığını biliyoruz. Ayrıca ortaya çıkan hastalığa ait klinik tablodan nezle, soğuk algınlığı ve/veya gribi ayırt etmek çok da kolay görünmüyor. Pek çok defa birden fazla hastalığı içeren karışık, karmaşık bazı olgularla da karşılaşmak mümkün. Göğüs hırıltısı, öksürük, balgam çıkartma, burun akıntısı gibi tablolar zaman zaman tüm olgularda kendini gösteriyor. Burada da bir bilim dalı olarak fitoterapi devreye giriyor" şeklinde devam etti.

Bitkisel tavsiyeler uzmanlarca yapılmalı

Bitkisel tedavilerin aktar değil, doktor ve eczacılar tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Özyaral, "Her ne kadar bitkisel kaynaklı olsalar da gerek bitki çayları gerekse hazırlanan karışımlar ve besin takviyeleri adı altında piyasada yerini alan tüm ürünlerin kontrollü kullanımı gerekmektedir. Sağlık adına vücudun ihtiyacı olan gerek besin gerekse tedavi amaçlı kullanılacak her şey ölçülü alınmalıdır. Aksi takdirde alerjik reaksiyonlardan zehirlenmelere kadar çeşitli sağlık sorunları yaşanabilir" açıklamasında bulundu.

Tavuk suyu çorbası önemli

Tavuk suyu çorbanın bu hastalıkların tedavisinde oldukça etkili olduğunu söyleyen uzmanlar tavuk haşlandıktan sonra küçük parçalara ayırarak tavuk eti suyuyla karıştırılıp içerisine havuç, soğan, pırasa eklenerek ve sonrasında da maydanoz, taze nane karabiber ve kırmızıbiber katılarak tüketilmesinin hastalığın tedavisinde ilaçlar kadar hatta daha da etkili olduğunu söylüyor.

Doç. Dr. Oğuz Özyaral öksürüğün kesilmesi için bir karışım tarifi vererek, "Bal limon karışımı öksürüğü kesmek için doğal destek olarak kullanılabilir. Öksürük kesici ve balgam sökücü olarak evde özel bir karışım hazırlanabilir. Temiz bir cam kavanozun içerisine bir kuru soğan istediğiniz tarzda doğranır, kabuklarıyla birlikte ezilen 5-6 diş sarımsak konur, üzerine bir adet limonun suyu taze sıkılır ve bir bardak daha önceden kaynatılıp ılıştırılmış su eklenir. Bu sıvı kısma 3 yemek kaşığı dolusu çiçek balı ilave edilir, son olarak ta 1 tatlı kaşığı toz tarçın veyahut bir adet kabuk tarçın ile yarım tatlı kaşığı kadar zencefil konup, güzelce çalkalanır ve serince bir yerde ya da buzdolabında 4-5 gün bekletilir. Bu karışım daha sonra süzülür ve günde ortalama üç tatlı kaşığı kadar tüketilebilir" ifadelerini kaydetti.

Mutfaktan gelen sağlık

Kış mevsiminde gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu sebze ve meyvelerle bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkün. Sofraya mutlaka gelmesi gereken doğal antibiyotikler: Sarımsak, kuru/taze soğan, ıspanak, her çeşit ’karaturp, beyaz turp, kırmızıturp, yaban turpu, şalgam, bayır turpu, Japon turpu, alabaş turp’, brokoli, zencefil, kırmızıbiber, acı kırmızıbiber, hardal tohumu, kivi, pırasa ve nar.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.