banner388

Giderken de Gelirken de Kazandırdılar

Beşiktaş’ın yeniden kadrosuna kattığı futbolculardan Demba Ba, Ersan Gülüm, Atınç Nukan’ın siyah beyazlılara hiç masraf yaratmadığı söylense yanlış olmaz.

Giderken de Gelirken de Kazandırdılar

Beşiktaş’ın yeniden kadrosuna kattığı futbolculardan Demba Ba, Ersan Gülüm, Atınç Nukan’ın siyah beyazlılara hiç masraf yaratmadığı söylense yanlış olmaz.

01 Şubat 2017 Çarşamba 13:38
Giderken de Gelirken de Kazandırdılar

Beşiktaş’a geçen sene 26 milyon Euro kazandıran Demba, Ersan ve Atınç üçlüsü, 1 yıl aradan sonra yeniden siyah beyazlı ekibe geri döndü. 
Ara transfer döneminde Beşiktaş transfer ettiği bu oyuncuların içinden sadece Mitrovic için kulübü Rijeka’ya 4 milyon 200 bin Euro bonservis ücreti ödedi.

Siyah beyazlıların transfer politikası

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve transfer komitesinin çalışmaları spor kamuoyunda dikkat çekmeye devam ediyor.

Türk kulüplerinin transfer politikalarında yıllardır sergilemiş olduğu yanlış politikalar kulüpleri borç batağına sürüklerken bir taraftanda kulüpler UEFA tarafından gelen yaptırımlarla karşılaşıyordu.
Son yıllarda Beşiktaş'ın uyguladığı transfer politikası kulübü zarardan alıp maddi kazanç boyutuna götürmeye başladı.


Financal fair play

Öyle ki siyah beyazlılarda bir süre önce yanlış uygulanan transfer politikalarının kurbanı olmuş UEFA'dan Avrupa kupalarına katılamama cezası almıştı. Fakat UEFA'nın uygulamasını istediği financal fair play çerçevesinde hareket etmesi sonucu ekonomik anlamda düz bir seviyeye çıkması sağlandı.

1,5 yıl önce Demba Ba transferinden 13 milyon Euro, Atınç transferinden de 6 milyon Euro kazanan Beşiktaş, geçtiğimiz sezonun devre arasında da Ersan transferinden 7 milyon Euro’yu kasasına koymuştu. Siyah Beyazlılar toplamda 3 futbolcudan 26 milyon Euro kazandı. Bu kazançla birlikte Finansal Fair-Play sıkıntılarından da kurtulan siyah-beyazlı kulüp, devre arasında transferdeki başarısını sürdürdü.

26 milyon Euro’ya satılan bu üç futbolcu siyah-beyazlı takıma geri döndü ve bu dönüş sonunda Beşiktaş’ın kasasından 1 Euro dahi çıkmadı. Sezon sonuna kadar kiralanan Demba Ba’nın maaşını Çin Kulübü karşılayacak, Ersan’a ise Çin’de yıllık kazancı olan 4,5 milyon Euro’nun yüzde 10’u olan 450 bin Euro ödenecek. Leipzig’den sezon başında kiralanan Atınç Nukan’a 750 bin Euro garanti para ve puan başı 4 bin Euro ödenecek. Beşiktaş, Atınç’ı kadrosuna kattığı için de RB Leipzig’den 100 bin Euro para almıştı.
 
 
 
Son Güncelleme: 01.02.2017 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.