banner388

Fındık üreticilerine kritik uyarı

Meteoroloji Trabzon 11. Bölge Müdürü Dr. Abdullah Ceylan, yaptığı açıklamada çiftçilerin Nisan ayı ortalarına kadar dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Fındık üreticilerine kritik uyarı

Meteoroloji Trabzon 11. Bölge Müdürü Dr. Abdullah Ceylan, yaptığı açıklamada çiftçilerin Nisan ayı ortalarına kadar dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

25 Mart 2018 Pazar 14:50
Fındık üreticilerine kritik uyarı

Meteoroloji Trabzon 11. Bölge Müdürü Dr. Abdullah Ceylan, ilerleyen günlerde kar yağışı beklenmediğini, ancak yaşanabilecek don olaylarına karşı çiftçileriuyardı. Ceylan, özellikle fındık üreticilerinin Nisan ayı ortalarına kadar dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Geçen yıl kış ayının soğuk geçtiğini belirten Ceylan, "Geçen yıl yaşanan kar yağışı soğuk bir dönemdi ama bu sene hava sıcaklıklarımız biraz daha mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Hava sıcaklıklarındaki bu artış ister istemez yere düşecek olan kar yağışını eriterek yağmur şeklinde düşmesine neden oluyor. Sadece yüksek kesimlerde düşecek olan yağışlarda biz kar alabiliyoruz ama onun dışındaki alçak kesimlerde ve şehir merkezinde özellikle sahilde ısınmanın çok büyük etkisi var bu ısınma nedeniyle yağışlarımızı daha çok yağmur şeklinde düşüyor. Bölgemizde yağış olarak ise geçmiş yıllara oranla aynı civarda yağış aldık sadece yağışımızın cinsi geçen sene kar biraz daha fazla olmuştu ama bu sene daha çok yağmur aldık" açıklamalarında bulundu. 

FINDIK ÜRETİCİLERİ DİKKAT!

Ceylan, bundan sonraki dönemler için kar yağışı beklenmediğini, ancak bahar geç donlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Yüksek kesimler hariç kar yağması ile ilgili bir durum özellikle merkezlerde çok fazla bir beklentimiz yok bu yönde. Çiftçilerimizin ilkbahar geç donları konusunda hassas davranmasını özellikle rica ediyorum. Havanın biraz sıcak gidiyor olması yanıltmasın çiftçilerimizi, özellikle de fındık üreticilerimizi. Biz Nisan ortasına kadar yine de tedbirli elden bırakmayalım. İlkbahar geç donlarına karşı tedbirli olalım. Bundan sonraki dönemde kar görünmüyor ama bu soğuk olmayacak anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 26.03.2018 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa 2018-03-25 16:28:50

Findikciyi havalar değilde devletin firsat verdiği tüccarlar mahvetti. Paralarini ödemeyenler 8 liraya findik alanlar varken metorolojinin uyarisi güldürür bizi sadece. Meeketde çiftcinin elinde birşey kalmadi findiği elin gavuru kontrol edip kaymağini yiyor. Bizde son elimizde kalan şekeride fabrikasinida pancarsisinida batirmaya uğraşiyoruz. .