banner388

EYT ve prim borcuna takılanlar bu habere dikkat!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve prim borcu bulunan vatandaşlar için CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer öneride bulundu. 

EYT ve prim borcuna takılanlar bu habere dikkat!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve prim borcu bulunan vatandaşlar için CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer öneride bulundu. 

23 Mayıs 2019 Perşembe 12:52
EYT ve prim borcuna takılanlar bu habere dikkat!

Türkiye binlerce vatandaş yaşa takıldığı ve prim borcu bulunduğu için emekli olamıyor. EYT mağdurları seslerini çıkarabilse de prim borcunu bulunanlar kredi çekmeye kalkıştığı zaman ağır şartlar karşısında kalıyor. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konu hakkında açıklamalarda bulundu.

EMEKLİLİK YAŞINA DEĞİNDİ

Emeklilik yaşının yükseltildiğine değinen Gürer, "Adalet ve Kalkınma Partisi emekli olabilmenin şartlarını ağırlaştırmıştır; emeklilik yaş sınırı 65’e çıkarılmış, aylık bağlama oranlarıyla emekli maaşları düşürülmüştür. Emeklilikte yaşa takılanlarla binlerce mağdur yaratılmıştır. Primini ödemiş, hakkını isteyen “Hak ettiğim verilsin.” diyen emeklilikte yaşa takılanların sesini iktidar duymazdan gelmektedir" dedi.

PRİM BORCU DERDİ

Bağ Kur 'luların prim borçları ile ilgili konuşan Gürer,  "Ayrıca, BAĞ-KUR prim borçlarından dolayı emekli olamayanlar vardır. Prim borçlarını ödemek için bankalara başvuranlara ağır şartlar ileri sürülmekte, kredi almaları engellenmektedir. Prim ödemek isteyen BAĞ-KUR’lular için kredi temin kolaylığı sağlanmalı, prim borcu nedeniyle işsiz olan, sağlık hizmetinden dahi yararlanamayan BAĞ-KUR’lulara bu destek verilmelidir" ifadelerini kullandı.

MECLİSTE GÜNDEM OLMALI

Yaşa takılanlar ile ilgili sorunların meclise getirilmesi ve çözülmesi gerektiğini belirten Gürer şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilikte yaşa katılanların emekli olabilmelerini sağlayacak yasal düzenlemeler de bir an önce Meclisimizden geçirilerek bu konudaki beklentileri karşılanmalıdır. Emekliler geçim sıkıntısı içindedir. Ayrıca, emekli olmayla ilgili getirilen düzenlemelerdeki olumsuzluklar da emeklilerin emekli olmalarının önündeki en büyük engeldir."
 

Son Güncelleme: 23.05.2019 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şerife 2019-05-23 13:07:12

Bence bu konuyu değerlendirmeli adam avrupadan geliyo bir ay sigorta oduyo çalışmadan parayı oluyo emekli oluyo biz kendi ülkemizde oldunuz halde bize o hakkı vermiyolar isyan ediyorum hastalıktan dolayı çok çalışamadım ama yaşım geliyo insan ölmeyince olmuyo ben ekmek yenicemyo benim gibi çok var tabiki kendimden örnek veriyorum bize neden ödeme hakkı veriliyo bence kafalarını önüne alıp düşünsünler biz maduruz

Avatar
Kemal Akçeten 2019-05-23 14:01:58

Emekliliği 65 yaşına çıkaran adam Yaşar Okuyan şu an kendi partisinde,yani CHP'de.Ona niye hesap sormuyor ki?