banner388

Samsun'un siyasi atmosferi, yerel seçimlere doğru hızla ısınıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayları arasındaki rekabet giderek artarken, şehir halkı da merak içinde:  

Soru şu; "Yeni başkan kim olacak?" ortaya çıkan manzara, siyasetin kendi içindeki karmaşıklığı ve rekabetin dozunu artırıyor. 

Gündemde en çok konuşulan isimlerden biri ise mevcut başkan Mustafa Demir.  

Aynı partiden 8 aday adayının başkanlık yarışına girme isteği kafaları iyice karıştıŕmış durumda. Acaba Mustafa Demir gerçekten bu kadar başarısız mı? Yoksa parti içindeki bu rekabet, gerçek bir eleştiri mi?  

Bu soruların cevapları, Samsunlu seçmenin zihninde giderek netleşmeye başlıyor. 

Bir belediye başkanının görevdeyken kendi partisinden bu kadar fazla aday çıkması, kamuoyunda "acaba ne oluyor" sorularını beraberinde getiriyor. 

Başkan Demir'in yönetimine dair eleştiriler varsa, neden bu eleştiriler daha önce dile getirilmedi? Aynı partiden gelmelerine rağmen, içeriden gelen bu çekişmenin sebepleri nelerdir? 

Bazı mevcut belediye başkanları da bu kaostan faydalanmak için çabalıyorlar. Kimi "Merkez beni çağırdı" derken, kimileri ise kulislerde adını duyurabilmek için ayrı bir çaba sarf ediyor.  

Siyasetin kirli sularında yüzme çabaları, şehir yönetimi için ciddi bir soru işareti yaratmaya devam ediyor. 

Gelelim asıl soruya, bu adaylar ne vaat ediyor? Hangi projeleri hayata geçireceklerini, nasıl bir vizyonla Samsun'u geleceğe taşıyacaklarını biliyor muyuz? 

Siyasetin belirsizlikleri içinde, AK Parti'nin adayını tahmin etmek oldukça zor. Asıl soru şu: Samsun için aday gösterilecek isim, sadece partisinin gücünü mü temsil edecek, yoksa gerçekten şehrin sorunlarına çözüm üretebilecek bir vizyona mı sahip olacak?  

Samsun halkı, siyasi entrikalar arasında kaybolmadan, gelecek başkan adaylarından şehri daha mutlu ve yaşanabilir kılacak somut adımlar bekliyor. 

Belki inanmayacaksınız ama büyükşehir belediye başkanlığı için 8 aday adayının hem de hepsinin önemli isimler olması benim açımdan da tam bir muamma. 

Kedi buradaysa ciğer nerede? Ciğer buradaysa kedi nerede? sorusu misali son noktayı koyacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vuracağı mühür bence bütün soruların cevabını yakında bizlere vermiş olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yorumcu 2023-12-12 21:29:42

Fuat abi ile büyükşehir şahlanacak, vu sehri Fuat abi yönetmeli.

Avatar
Yorumcu 2023-12-12 22:20:09

Fuat bey den baskası yalan, reis kimi koyacağını bilir

Avatar
muhtar 2023-12-13 11:42:55

erdoğan tok . veya fuat köktaş

Avatar
Evet 2023-12-13 11:47:39

Bence partıye dsıl artık adaya oy verır halk

Avatar
Misafir 2023-12-13 12:19:13

Adaya göre rakip de belirlernir.Mustafa Denir bir 5 yıl daha devam eder.Uluslararası şirket ünvanını kazanan bütün Türk şirketleri arkasında.

Avatar
Bol kepçe 2023-12-13 16:25:17

vaybe millet yine yiyenin peşine dalacak baksanıza fuat fuat diyenler var :)

Avatar
Meto 2023-12-13 20:16:40

Yorumlara bakıyorumda Trabzonlular çok gayretli. Bu defa. AVUCUNUZU YALARSINIZ.

Avatar
Gariban 2023-12-14 08:01:10

Fuat köktaşın ekmeğini yemeyen garip kalmamıştır rabbim ona nasip etsin