banner388

Enerjinizi Uykuyla Depolayın

Gün içerisinde fazla enerji kaybı yaşıyorsanız, çözümünü kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz

Enerjinizi Uykuyla Depolayın

Gün içerisinde fazla enerji kaybı yaşıyorsanız, çözümünü kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz

24 Ocak 2017 Salı 15:16
Enerjinizi Uykuyla Depolayın

Yoğun gündelik yaşamda hızlı bir şekilde yaşayan insanlar haliyle daha fazla bir enerji kaybı yaşıyor. Uzmanlarda bu noktada uyarılarda bulunarak kaybedilen enerjinin yerini doldurmasında en önemli çözüm olarak uykuyu gösteriyor.

Gün içerisinde çok fazla yorulan kişi bir çok enerji kaybını da beraberinde yaşıyor. Bunun çaresi ise uykuda yatıyor. Uyku halindeyken vücudun tamir ve sarj sistemlerini  gerçekleştirerek kendini yeniden enerji olarak depoladığı uzmanlarca söylenen gerçeklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

6-7 saatlik bir uyku düzeninin insan sağlığı açısından önemine değinen uzmanlar, uyurken kullanılan yastık, yatak seçimiyle odanın havalandırılmasının uykunun yaratacağı faydayı da etkilediği söylenenler arasında.

Fiziksel olarak güçlenmenin yolu, tabi ki spor yapmaktan geçiyor.  Spor yapılırken kan dolaşımı hızlanıyor ve insanın almış olduğu tüm besinler kan aracılığıyla hücrelere ulaştırılıyor. Bu da enerjinin yeniden depolanmasında önemli bir adım olarak yer alıyor.

Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmenin proteinler ile desteklenmesinin insana enerji sağladığını dile getiren Dr. Güldaş, "Fast food türünde kalitesiz karbonhidrat ve şeker içeren besinlerden uzak durmak gerekiyor. Fiziksel enerjiyi yükseltmek için de vitaminler ve takviyeler almak önemli. Omega 3, 6 ve 9 takviyeleri, multivitaminler ve kompleks B vitaminleri vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerinden doğan eksiklerinin giderilmesi için takviye ile alınması gereken ek besinler olarak önem kazanıyor" diye konuştu.

Sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin insan vücudunun enerjisini azalttığını söyleyen Dr. Turhan Güldaş, şunları kaydetti:

"Alkol kullandıktan sonraki gün yaşanan ağrılar ve yorgunluklar bunun kanıtı. Sigara içen kişilerin sürekli yaşadığı nefes darlığı ve mutsuzluk hali de en önemli kanıtlar arasında yer alıyor. Sigara kişinin aldığı besinlerin yüzde 80’lik kısmını yok ediyor. Enerji için oksijen ve temiz hava gerekiyor. Sigara buna engel oluyor. Zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, açık havada dolaşmak, kapalı alanları havalandırmak insanın enerjik olmasına yardımcı oluyor. Daha iyi olmak için yapılan ancak en az bağımlılıklar kadar insanın enerjisini yok eden bir diğer şey ise gereksiz ilaç kullanımı. Kulaktan dolma bilgiler ile ilaç kullanmak, farklı doktorlardan alınan ilaçları karıştırarak kullanmak kişinin fiziksel olarak zarar görmesine ve enerjisini kaybetmesine neden olabiliyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.