banner388

Emekli maaşlarında 300 TL fark olabilir

Peki emekli maaşlarında yaşanacak olan 300 TL fark içeren durumun nasıl gerçekleşecek

Emekli maaşlarında 300 TL fark olabilir

Peki emekli maaşlarında yaşanacak olan 300 TL fark içeren durumun nasıl gerçekleşecek

22 Mayıs 2017 Pazartesi 10:42
Emekli maaşlarında 300 TL fark olabilir

Bu düşünceyi ortaya atan kişi Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün. Ergün'e göre sosyal güvenlik sisteminde yararlı uygulamalar var fakat üzerinde çalışılması gereken bir kaç noktada yok değil.

Hesaplanma sistemi değişirse

Kazım Ergün, genel sağlık sigortası kanunu çerçevesinde yapılan hesaplamalarda değişiklik yapılması durumunda emekli aylıklarında 300 TL güncelleme söz konusu olabileceğini belirtiyor. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, bu güncellemenin oluşabilmesi içinde karma emekli aylık hesaplama sisteminden bütün dönemleri kapsayan tek bir emekli aylığı hesaplama sisteminin getirilmesi gerekliliğini söylüyor

Peki hesaplanma nasıl?

2008 yılından itibaren emekli olan vatandaşlarda mağdurluk seviyelerin daha fazla olduğunu belirten Kazım Ergin, sosyal güvenlik sisteminin uygulama farklılıklarının aylık alanlar üzerinde haksızlıklar ortaya çıkardığını belirtti.Hesaplamayı yapan Kazım Ergin, “Mesela, yapılacak değişiklikle 2000 sonrası emekli olanların alt sınır aylık bağlama oranı yüzde 35’ten yüzde 60’a yükseltilirse, güncellenme katsayısı olarak büyüme oranının da yüzde 100’ü dikkate alınırsa emekli aylıklarında yaklaşık 300 lira artış olacak. 2000 öncesi emekli olanların alt sınır emekli aylığı bin 389 lirayken, 2000 sonrası çalışmaları karşılığı olarak bağlanan emekli aylığı alt sınırı 860 lira. 2000 öncesi ve sonrası alt sınır emekli aylıkları arasında dengenin kurulabilmesi için taleplerimiz dikkate alındığında 2000 sonrası alt sınır emekli aylığı bin 160 liraya yükselecektir.”

Kaynak:Sözcü

Son Güncelleme: 22.05.2017 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.