banner388

Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı! 

Seçime bir hafta kala tansiyon yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde bir grup taşlı saldırıda bulundu. İmamoğlu miting alanında gruba tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu, Erzurum Valisi'ni istifaya davet ederek "Bugün yaşanan demokrasi adına utanç verici bir durumdur" ifadelerini kullandı. Olayın ardından İmamoğlu'nun bir videoda yaralı bir çocuğu göstererek söyledikleri ise gündem oldu.

Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı! 

Seçime bir hafta kala tansiyon yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitinginde bir grup taşlı saldırıda bulundu. İmamoğlu miting alanında gruba tepki gösterdi. Ekrem İmamoğlu, Erzurum Valisi'ni istifaya davet ederek "Bugün yaşanan demokrasi adına utanç verici bir durumdur" ifadelerini kullandı. Olayın ardından İmamoğlu'nun bir videoda yaralı bir çocuğu göstererek söyledikleri ise gündem oldu.

07 Mayıs 2023 Pazar 20:53
Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı! 

İMAMOĞLU: SİZ ONLARA SAKIN TAŞ ATMAYIN

İmamoğlu da olaya tepki göstererek, "Beni dinlemeye gelenler siz onlara sakın taş atmayın. Polis güvenliğimizi sağlamak zorunda. Taş atanlar hepinizi görüyorum. Hepinizin hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bunu seyreden polisler biz de sizi seyrediyoruz. Bu şehrin valisi, emniyet müdürü biz de sizi seyrediyoruz. Devam edin." ifadelerini kullandı.

TAŞLI SALDIRI SONRASI İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Ekrem İmamoğlu taşlı saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

'GÖZÜMÜN ÖNÜNDE 10-15 KİŞİ YARALANDI'

"Erzurum'da bizi gayet güzel karşılayan kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Bizi yol boyunca selamlayan insanlarımız oldu. Daha önce il başkanlarının yaptığı görüşmelerle öncelikle belirlenen miting alanının bize tahsisi konusunda görüşmelerine rağmen bu alanın bize verilmeyeceğini ifade ettiler. Daha sonra burayı uygun gördüler. Bir selamlama şeklinde kabul edeceklerini söylemişler. Arkadaşlarımızın aldığı bu izin doğrultusunda bugün netleşti. İki gün öncesinden itibaren çağrılar yapıldı. Gün içerisinde biz gayet güzel Sivas'ta, Çorum'da mitingimizi yaptık. Üçüncü durak olarak Erzurum'a geldik. Daha sonra valiyle irtibat kuruldu. Valinin aynen ifadesini söylüyorum, '5 bine yakın polisimizle Erzurum'da gerekli tedbirler alınmıştır. Hiçbir sorun yok, endişe etmeyin.' diye ifadelerde bulundu. Konuşmayı yapacağımız alana vardık. Bütün meydan vatandaşlarımız tarafından doluydu. Bir baktık ki her yerden taş. Her türlü taş yağıyor. Görüntülerde de var. Polislerin hiçbirisi kılını kıpırdatmadı. Bu bir talimattır. Müdahale etmeyin talimatıdır.

Orada TOMA var, taşlar atılıyor ve biz otobüsün üzerine çıktık. Bize taşlar atılıyor. Bu yapılan müdahaleyle beraber ben konuşmamın 5. dakikasında konuşmamı kestim. Atılan taşlar nedeniyle gözümün önünde 10-15 kişi yaralandı. Ben de arabanın içine girdim. Taş trafiği devam edince oradan seslendim, 'lütfen siz cevap vermeyin. Bunlara uymayın' dedim. 'Eğer müdahale etmezseniz suç duyurusunda bulunacağım' dedim. Akabinde oradan ayrıldım. Arabamızın camları kırıldı. Allah'a şükür arabanın içine girenlerde bir şey yok.

'SEÇİME GİDERKEN BU DAVRANIŞ BİÇİMİ KABUL EDİLEMEZ'

Bir tarafta 200 kişiyi geçmez. Ben kalabalığı bilirim. Bir tarafta da yaklaşık 200-300 tane de sözüm ona AK Partili olduğu söylenen insanlar vardı. Onlar ne AK Partili, ne Erzurumlu. Valiye mesaj attım, gerekeni yapması gerektiğini ve istifa etmesi gerektiğini söyledim. Valiye söylüyorum siz Erzurum'a yakışmayan bir valisiniz. Bu Erzurum'a yakışmayan bir valisiniz. Yakışmayan bir emniyet müdürlüğü, yakışmayan bir irade var. Gereği acilen yapılmalı. Seçime giderken bu davranış biçimi kabul edilemez. Yaralılarla ilgili bir bilgi almadan da Erzurum'u terk etmiyorum. Bugün yaşanan demokrasi adına utanç verici bir durumdur."

'ŞU ÇOCUĞU POLİS KORUYAMADI'

Ekrem İmamoğlu, çıkan olayların ardından paylaşılan bir videoda yaralanan bir çocuğun resmini göstererek "Şu çocuğu polis koruyamadı. Kimden? 100 kişiden, 150 kişiden." ifadelerini kullandı. Video kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

İMAMOĞLU'NDAN BİR AÇIKLAMA DAHA

Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yeni bir açıklamada bulundu. İmamoğlu şunları söyledi
"Devletin kolluk güçleri oradaydı, müdahalede bulunmadı. Vali beni aradı, 7 yaralı olduğunu söyledi. Ben şu anda 9 yaralıyla konuştum. Orada yaralanan tüm hemşehrilerim sağlık durumuyla ilgili durumları bize aittir. Ben çocukluğumdan beri Erzurum'la diyalog halindeyim. Bu konunun Erzurumlularla bir ilgisi yok. Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Erzurumlu hemşehrilerim bunu adaleti ile sorgulayacaktır. 14 Mayıs'tan sonra hizmetlerimizle birlikte en kısa zamanda yine Erzurumlu hemşehrilerimle bir arada olacağım.

'SON KEZ UYARIYORUM' DEYİP İKTİDARA SESLENDİ

Partizanca hareket edenlerin asla ve asla Türkiye'nin geleceğinde en ufak bir itibarı kalmayacak. Yazık oluyor, yapmayın. Son kez uyarıyorum. Bu tür dili kullanmayın. İktidar mensupları sizi uyarıyorum. Bu millete zarar veriyorsunuz. Biraz utanmanız varsa söylemlerinize dikkat edin."

SALDIRININ ARDINDAN OTOBÜSTEN İLK GÖRÜNTÜLER

Ekrem İmamoğlu'nun otobüsünün taşlanmasının ardından aracın içinden ilk fotoğraflar geldi. Otobüsün camlarının kırıldığı görüldü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ayıp 2023-05-08 10:14:19

her ne olursa olsun olmaması gereken olaylar, hiç hoş olmamış.

Avatar
Cemalettin Özcan 2023-05-07 21:24:44

Demokrasiye ve Millrt iradesine inanmayan cahillerin ve bunlara cesaret verenlerin istedikleri terbiyesizlik ve alenen SUÇ tür.
Bu zamana kadar hiç böyle bir olay yaşamadık.AKP sayesinde bu Millet bunu da gördü.
Bunun cevabı Sabdikta aynen 2.Istanbul Bel.Baskanligi seçimi gibi onlara Tokat gibi bir cevap olacak

Avatar
kamil 2023-05-07 21:17:28

polis akpnin polisi hala anlayamıyorsunuz...

Avatar
BYBY 2023-05-08 09:21:56

şov peşinde bu adam harbiden :)) git olum belediyene başkanlık yap yoksa istanbullu seni sokmayacak artık o şehire :))

Avatar
Totti 2023-05-08 11:34:28

20 yıllık iktidarın yaptığı en büyük hizmet insanları ayrıştırmak birbirine düşman etmek

Avatar
NOsman 2023-05-08 17:38:54

BU HAİNLER MEMLEKETİ İŞGAL EDEN SURİYELİ,AFGAN, AFRİKALILARA BİR HALT EDEMEZLER.POLSLER SALDIRIYA UĞRAYAN SURİYELİ, AFGAN, AFRİKALI OLSAYDI SEYRETMEZDİ. MEMLEKETİ BUNLARDAN KURTARACAK OLANLARA TAŞ ATARLAR. ERZURUM ARTIL DADŞ DİYARI OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR.

Avatar
FERDİ 2023-05-08 12:26:10

sana konuşma için ayrılan yer başka.....sen başka yerde konuşma yapmaktasın....sende bir ayrıcalık mı var.,..sayın belediye başkanı.....ilk bu tür olay acaba neden oldu dersin...???????