banner388

DİSK Başkanı zorunlu arabulucuk konusunu değerlendirdi

DİSK Başkanı, zorunlu arabuluculuğun işçiye zararlı olduğu belirtti.

DİSK Başkanı zorunlu arabulucuk konusunu değerlendirdi

DİSK Başkanı, zorunlu arabuluculuğun işçiye zararlı olduğu belirtti.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 15:38
DİSK Başkanı zorunlu arabulucuk konusunu değerlendirdi

Meclise sevk edilen iş mahkemeleri kanun tasarısında bulunan ''zorunlu arabuluculuk'' uygulamasını değerlendiren DİSK Başkanı Kani Beko, söz konusu durumun iş hakları çerçevesinde zarar yaratacağı düşüncesinde.

Yapılan düzenlemeyle iş mahkemeleri ve yargılama şekillerinin yeniden biçime sokularak işçi haklarını ortadan kaldırdığını savundu. Dünyadan örnek vererek arabuluculuk uygulamasının gönüllülük esasına dayandığını ifade etti

''Öngörülen zorunlu arabuluculuk düzenlemesi, Yargı erkinin özelleştirilmesidir.''

Kani Beko, tasarıyla beraber işçilere yargı yolunda engeller çıkacağını hak ettiklerinin çok altında anlaşmalara tabi kalıp zarara uğrayacaklarını söylerken “Öngörülen zorunlu arabuluculuk düzenlemesi, Yargı erkinin özelleştirilmesidir. Zorunlu arabuluculuk düzenlemesi Anayasamızın birçok maddesine aykırıdır. Ayrıca, Anayasamızın 36. maddesinde "Hak Arama Hürriyeti” düzenlenmiştir. Zorunlu arabuluculuk bu düzenlemeye de açıkça aykırıdır. Anayasanın 37. Maddesinde "Kanuni Hakim Güvencesini” getirilmiştir. Anılan düzenleme bu maddeye de aykırıdır. Yine tasarı, Anayasamızın 40. maddesinde "Temel Hak ve Hürriyetlerin Korunması” hükümlerine de aykırı bir düzenleme niteliğindedir.” dedi.

Son Güncelleme: 29.05.2017 15:40
Anahtar Kelimeler:
Arabuluculuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.