banner388

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bin 213'e yükseldi

 Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde can kaybı her dakika artıyor. 10 ili vuran depremlerde, şu ana kadar 20 bin 213 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 80 bin 52 olarak açıklandı.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bin 213'e yükseldi

 Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde can kaybı her dakika artıyor. 10 ili vuran depremlerde, şu ana kadar 20 bin 213 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 80 bin 52 olarak açıklandı.

10 Şubat 2023 Cuma 23:08
Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bin 213'e yükseldi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço her geçen dakika ağırlaşıyor. Deprem 10 şehirde büyük hasara yol açarken, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI ARTIYOR

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen dakika artıyor. Depremlerde şu ana kadar 20 bin 213 kişi hayatını kaybederken, 80 bin 52 kişi yaralandı.

"TÜM ADIMLARI ATTIK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ile etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere önce Adıyaman'a ardından Malatya'ya gitti. Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi: "Şu an 10 ilimizde yurt dışından gelen ekiplerle birlikte toplam 141 bini aşkın personel bilfiil görev yapıyor. AFAD ve diğer kurumlarımız, depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının süratle karşılanması için çadır, konteyner, prefabrik yapıların kurulumunu gerçekleştiriyor.

EV SAHİPLERİNE 5 BİN, KİRACILARA 2 BİN LİRA YARDIM

Çalışmalar için 100 milyar liralık kaynak ayırdık. Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız. Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından inşa çalışmalarına başlayacağız. Çevre Şehircilik Bakanıma talimatı verdim, TOKİ talimatı aldı. Rezerv alanlarda da inşaatların yapımına başlayacağız. 1 yıl içinde Allah'ın izniyle bu işi bitireceğiz. Hiçbir insanımızı çaresiz, sahipsiz bırakmayacağız. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan devletlerine güvenmelerini istiyorum. Bazı istismar şebekelerine sakın kulak vermeyin. Bu süreç istismar süreci değildir. Bugün birlik olma, dayanışma günüdür.

"PROVOKATÖRLERE KESİNLİKLE PRİM VERMEYİN"

Sosyal medyada yalan yanlış haberlerle sizleri galeyana getirmek isteyen provokatörlere kesinlikle prim vermeyin. OHAL yasasını bunu istismar etmesinler diye çıkardık. Bazı yerlerde soygunlar oldu. Bu millet harama hiçbir zaman tevessül etmez. O marketlerin sahiplerine müracaat etseler onlar zaten ne var ne yok seferber eder. Şu anda binlerce tır deprem bölgesine geliyor. Giyecek, yiyecek... Bu millet vefakar. Bu millet cefakar. Bu millet hiçbir zaman mağdura, mazluma el uzatmadan yapamaz. Bizim mayamızda bu var."

Kaynak: Haberler.com

Anahtar Kelimeler:
DepremAfetölü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.