banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, elektrikli araçların en büyük üretim merkezi olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geleceğin otomotiv sanayisinde elektrikli ve bağlantılı ticari araçların en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, elektrikli araçların en büyük üretim merkezi olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geleceğin otomotiv sanayisinde elektrikli ve bağlantılı ticari araçların en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır." dedi.

16 Mart 2021 Salı 20:03
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, elektrikli araçların en büyük üretim merkezi olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Ford Otosan Gelecek Vizyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türk otomotiv sanayi için tarihi önemdeki tören vesilesiyle katılımcıları ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ford Otosan ile Ford Avrupa arasında yapılacak satın alma sözleşmesinin imza törenine şahitlik edeceklerini ifade eden Erdoğan, böylece Türkiye'yi küresel rekabette ileriye taşıma, teknoloji ve üretim üstüne dönüştürme yolunda önemli bir adım daha atmış olacaklarını söyledi.

Erdoğan, Ford Otosan'ın Aralık 2020'de 2 milyar avroluk yatırım planını kamuoyu ile paylaştığını anımsattı.


Bu stratejik yatırım planını, proje bazlı devlet yardımı kapsamına alarak, kendilerine gereken her türlü desteği verdiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu topraklarda üretim yapan, istihdam sağlayan, ülkemizin gücüne ve potansiyeline inanan tüm yatırımcılara sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bugünkü imza töreni, devletimizin yatırımlarla ilgili kuşatıcı ve destekleyici tavrının en güzel örneğidir. Ford Otosan halihazırda Türkiye'deki otomotiv üretiminin ve ihracatının yüzde 25'ini gerçekleştirerek 12 bin 500 insanımıza istihdam sağlıyor. Yüzde 70'i bulan yerlilik oran, yüzde 90'a varan ihracat oranı ile firmamız, ülkemizin kalkınmasında çok kritik rol oynuyor.

Türkiye otomotiv sanayinin elektrikli ve bağlantılı araçlarla dönüşmesini sağlayacak bu yatırımla Ford Otosan araştırma-geliştirme, ihracat üretim ve katma değer etkisi 10 yıla yayılacak büyük bir vizyon ortaya koymaktadır. Proje tamamlandığında Ford Otosan'ın 440 bin olan üretim kapasitesi 650 bine yükselecek, Kocaeli'nde üretilip Avrupa'ya ihraç edilen ticari araçlarla Türkiye'nin liderliği daha da perçinlenecektir."

Erdoğan, projenin devreye alınmasıyla Ford dışında Volkswagen firması için de 1 tonluk ticari araç üretimi yapılacağını dile getirdi.


Kurulacak tesiste, sadece dizel ve benzinli araçlar değil, kullanımı giderek yaygınlaşan elektrikli araçlar ile batarya üretiminin de olacağını, bu şekilde 130 bin adetlik bir batarya kapasitesinin de ülkeye kazandırılacağını anlatan Erdoğan, "Yatırım sayesinde geleceğin otomotiv sanayisinde, elektrikli ve bağlantılı ticari araçların en büyük üretim merkezi Türkiye olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: trthaber.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 2021-03-17 00:18:59

Yav he he.

Avatar
veli 2021-03-16 21:15:44

Koç yani Ford Otosandan Allah razı olsun diyelim o zaman istihdami artırdıgı icin...

Avatar
hakan mutlu 2021-03-17 00:48:54

Cumhurbaskanim..gulecem simdi..

Avatar
Samsun 2021-03-17 07:30:47

Tmm inandim once din alalim sonra

Avatar
kemalettin baydar 2021-03-17 11:36:03

20 yıllık iktidar daha henuz bir icraat göremedik varsa yoksa bay kemalllllll ey cehapee..
gençlerin gençliği çocuklugu gitti yeminle..