banner388

Çocuk Cinsel İstimarında Cezalar Ağırlaştı

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik  Yapılmasına Dair Kanun ile çocuğu cinsel yönden istismar eden kişiye verilecek olan cezalar ağırlaştı.

Çocuk Cinsel İstimarında Cezalar Ağırlaştı

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik  Yapılmasına Dair Kanun ile çocuğu cinsel yönden istismar eden kişiye verilecek olan cezalar ağırlaştı.

02 Aralık 2016 Cuma 10:08
Çocuk Cinsel İstimarında Cezalar Ağırlaştı

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çerçevesinde artık banka veya kredi kurumlarını kullanarak dolandırıcılık yapanlar 4 yıl hapisle cezalandırılacak.

İşte diğer değişiklikler:

* Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarını kullanarak işlenen dolandırıcılık suçlarına verilen hapis cezası 3 yıldan 4 yıla çıkarılıyor.

* Fuhuşla ilgili suçlara da ağırlaştırılmış hapis cezaları getirildi. Fuhşu kolaylaştırmak veya fuhşa aracılık etmek amacıyla hazırlanan görüntü, yazı ve sözleri içeren ürünleri veren ve dağıtanlara ise 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

* Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi 8 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılacak, cinsel istismarın sarkıntılık düzeyinde kalması halinde 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası, mağdurun 12 yaşını tamamlamamış olması halinde ise verilecek cezanın istismar durumunda 10 yıldan, sarkıntılık durumunda ise 5 yıldan az olmayacak şekilde artırıldı.

* Askerler hakkında devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk suçları ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlar nedeniyle verilen tutuklamalarda, bu kişiler sivil cezaevlerine sevk edilecek. Bunların dışında bir sebeple askerlere verilen tutuklama kararları, askerler bu sıfatlarını korudukları sürece askeri tutukevinde yerine getirilecek.

* Ceza muhakemesinde alternatif uyuşmazlık çözüm usullerinin geliştirilmesi ve etkin uygulanması amacıyla Genel Müdürlük bünyesinde Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı kurulacak.

* Kovuşturma aşamasındaki kaçak kişiler hakkında düzenleme ve yargılama usulü, soruşturma evresinde de uygulanacak. Kaçak sanığın Türkiye'de bulunan mallarına, hak ve alacaklarına el konulabilecek ve gerektiğinde idaresi için kayyım atanacak.


 

Son Güncelleme: 02.12.2016 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.