banner388

Çiğ Süt Satışında Son Durum

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiğ sütün doğrudan arzına ilişkin açıklama yaptı.

Çiğ Süt Satışında Son Durum

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiğ sütün doğrudan arzına ilişkin açıklama yaptı.

28 Ocak 2017 Cumartesi 16:20
Çiğ Süt Satışında Son Durum

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çiğ sütün doğrudan arzına ilişkin açıklama yaptı. Çiğ süt konusuyla alakalı yapılan değerlendirmelerden tam anlaşılamadığı sonucunu çıkaran Bakan Çelik, konun detaylarını iyi bir şekilde anlattıklarını vurguladı.
 
Bakanlık olarak amaçlarının vatandaşlarının sağlığını korumak ve sağlıklı, güvenilir bir süt tüketimini arzuladıklarını söylerken çiğ süt üretim ve dağıtımında ki olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacında olduklarını belirtti.
 

Sğlıklı ürünlerin üretimi ve satışı için çalışıyoruz

Gıda ürünlerinin güvenilir ve sağlıklı olması için çalıştıklarını anlatan Bakan Faruk Çelik, sağlıklı ortamlarda üretilen ürünlerin önemine değinerek  bakanlıkça, tüketiciye sunulan ürünlerin nasıl üretildiği, ne şekilde muhafaza edildiği, üreticiye nasıl sunulduğuyla ilgili çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.
 
Sağlıklı ve güvenilir çiğ sütü bizzat üreticilerinin de doğrudan tüketiciye satabileceğini, süt üreticilerinden süt alan yerel perakendecilerin de tüketiciye satabileceğini belirten Bakan Çelik, şunları söyledi:
"Dolayısıyla çiğ süt satışının yasaklanması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Yapmış olduğumuz düzenleme ile sütün sağımından bizzat tüketiciye ulaşıncaya kadar ki aşamalarının olması gereken kriterlerini belirledik. Bu düzenlemeyi yapmaktaki bir diğer amacımız ise ülkemizdeki orta ve büyük ölçekli süt işletmelerinin ari işletme hüviyetine kavuşmalarını teşviktir. Ülkemizdeki ari işletmelerden 1 milyon 300 bin ton çiğ süt elde ediliyor. Bu işletmeler genelde orta ve büyük ölçekte olanlar. Yapmış olduğumuz düzenleme ile bu işletmelerin tamamını ari işletme olmaya da teşvik ediyoruz. Öte yandan ülkemizde 915 bin dolayında 10 baş ve altı aile işletmesi bulunuyor. Buralardaki süt üretim süreçlerinde ciddi bir sorun görünmüyor. Var olan sorunlar için de İşletme Bazlı Danışmanlık sistemimizde yer alan veterinerlerimiz, her türlü eğitici ve bilgilendirici faaliyetlerde bulunacaklardır. Bu işletmelerimizin süt üretimlerinin önünde her hangi bir engel bulunmamaktadır. Neticede biz her zaman üreticimizin ve tüketicimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bir litre süt üretenin de bir ton süt üretenin de döktüğü alın teri bizim için kutsaldır, milli servettir. Tüketicilerimizin de sağlıklı ve güvenilir süte erişmelerini sağlamak asli görevlerimiz arasında olduğundan bu konuda üzerimize düşen vazifeleri yapmaya da devam edeceğiz."
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.