banner388

CHP İl Başkanı Akçagöz, Öğretmenlere Seslendi

Eğitim-Sen Samsun Şubesi’nin 10. Olağan kongresinde konuşan Tufan Akçagöz, öğretmenlerin üstlendiği misyondan bahsetti

CHP İl Başkanı Akçagöz, Öğretmenlere Seslendi

Eğitim-Sen Samsun Şubesi’nin 10. Olağan kongresinde konuşan Tufan Akçagöz, öğretmenlerin üstlendiği misyondan bahsetti

05 Mart 2017 Pazar 12:29
CHP İl Başkanı Akçagöz, Öğretmenlere Seslendi

Dönüm noktası içindeyiz

Atakum Türkiş Eğitim Merkezi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen kongrede söz alan CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz, eğitim emekçilerinin verdiği onurlu mücadeleyi saygıyla karşıladığını söyledi.

Eğitimcilerin yıllardır kendi içlerinde kimi zaman tartışmaların yaşadığını ve bu durumların çoğunun anlamsız olduğunu belirten Akçagöz, şimdilerde ise herkesin bir dönüm noktasında içinde olduğunu ifade etti.

Bu bir memleket sorunu

Yaklaşan referandum öncesi herkes gibi eğitimcilere de büyük görevler düştüğünü dile getiren CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz,  ‘’Bu bir memleket sorunu. Bu bir gelecek sorunu. Bu nedenle hepimize önemli görevler düşüyor. Bu Anayasa değişikliğinin ülkeyi nasıl bir karanlığa sürükleyeceğini en iyi sizler, yani bilimsel laik eğitime inanmış öğretmenler anlatabilirsiniz. Ülkeyi yöneten insanları yetiştirenler de sizlersiniz.

Anayasa değişikliğini en iyi eğitimcilerin anlatacağını söyledi

Bu Anayasa değişikliğinin milletin aleyhine olduğunu en iyi siz anlatırsınız. Bunu başarabilecek gücünüz var, gücümüz var. Referandum sonucu ile ilgili hiç endişe taşımıyorum. Tüm veriler de bunu gösteriyor ama bu bizi rehavete itmemeli. Hepimiz, ayrı ayrı çok çalışmak zorundayız. " dedi.

Bilgili canavarlar, becerikli psikopatlar yetiştirin

Totaliter rejimlerin dünyanın pek çok yerinden kimi zaman yöneticilerin kullandığı bir sistem olduğunu söyleyen Tufan Akçagöz, eğitimcilerden daha bilgili, kendini geliştirmiş öğrenciler yetiştirilmesi ricasında bulundu Akçagöz, ‘’Sizlerden isteğim şudur: Öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın. Çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin. Okuma yazma, matematik, çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır.' diye seslendiğini hatırlattı.

Eğitimin iktidar tarafından kullanıldığına vurgu yaptığını belirten CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz, amaçlarının Mustafa Kemal Atatürk’ü hafızalardan silmek olduğunu söyledi. Kaybedilmemesi gereken cumhuriyete ve demokrasiden bahseden Akçagöz, parlamenter sistemin korunması gerektiğinin altını çizerken gücün tek kişiye teslimi halinde filmin biteceğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.