banner388
banner390
banner410
banner408

Çeyrek Altından Grama Geçiş

Altın fiyatlarında meydana gelen yükseliş, vatandaşı ve üreticileri farklı alternatiflere yöneltti

banner269

Çeyrek Altından Grama Geçiş

Altın fiyatlarında meydana gelen yükseliş, vatandaşı ve üreticileri farklı alternatiflere yöneltti

17 Şubat 2017 Cuma 12:46
Çeyrek Altından Grama Geçiş

Düğünlerde, vatandaşlar arasında düzenlenen çeşitli gece ve etkinliklerde adet halini almış çeyrek altın, yükselen altın fiyatlarıyla tahtını kaybetme aşamasında.

Alım gücü vatandaşı farklı alternatiflere yöneltiyor

Hediyeleşme ve yatırım anlamında yıllardır tüketiciler insanlar tarafından tercih edilen çeyrek altın şimdilerde ki fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Yüksek fiyatı nedeniyle eskisi kadar rağbet görmeyen çeyrek altın  yerini gram altına bırakma noktasında.

Aradaki fark 100 TL civari

 Kuyumcular yükselen altın fiyatlarına karşı çareyi gram altında buldu. 240 TL seviyelerinde olan çeyrek altının fiyatı vatandaşın alım gücünü zorlarken yaklaşık 100 TL daha ucuz olan gram altın şu sıralar vatandaşlar tarafından oldukça ilgi görüyor.

İnegöl Kuyumcular Derneği Başkanı Adem Emre, “Bizim millet olarak geleneksel hediyeleşmelerimiz var. Bir yılda altın yüzde 40 arttı. Geçen yıl 150 liralık bir ürün şu an 253 lira seviyesine yükseldi. Tabii gelir bu kadar artmadı.

Çeyrek altın yerine gram altın rağbet görüyor. Bu sefer 1 gramlık, 0,50 gramlık ve 0,25 gramlık altın almalar başladı. Vatandaşımız bunu daha önceden bilmiyordu. Bazı sarrafların yaptığı açıklamalarla bunu öğrendiler. Şu an gram altına bir yönelme var. Arada 100 liralık bir fark var” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.