banner388

Çamaşırlar burada ücretsiz yıkanıyor

Çorum Valiliği, dar gelirli ve dezavantajı aileler için çamaşır evi kurdu.

Çamaşırlar burada ücretsiz yıkanıyor

Çorum Valiliği, dar gelirli ve dezavantajı aileler için çamaşır evi kurdu.

16 Ağustos 2018 Perşembe 09:57
Çamaşırlar burada ücretsiz yıkanıyor

Çorum Valiliği, İlki Gülabibey Mahallesi'nde 17 bin 500 liraya çamaşır evi kurdu. 4 adet çamaşır makinesi, 2 adet kurutma ve ütünün bulunduğu çamaşır evinde dar gelirli ailelere hizmet verilecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri tarafından dar gelirli ailelerin evlerinden alınan çamaşırlar burada yıkanacak. Çamaşır evlerinin diğer mahallelerde de arttırılması bekleniyor.

Vali Yardımcısı Coşkun Doğan yaptığı açıklamada “Çorum Valiliği olarak günde bin 100 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapıyoruz. 2 bin 700 ekmeği ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. 180 engelli ve yaşlımızın evlerini 15 günde bir temizliyoruz” dedi. 


Çorum'da bir ilke imza atarak Çamaşır evi projesinin hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Yardımcısı Doğan, "Bu hafta hizmete giren Çamaşır Evimizde 4 adet çamaşır makinesi, 2 adet kurutma makinesi ve bir adet ütü bulunuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ekipleri çamaşırını yıkamayacak derecede yaşlı, engelli ve evinde çamaşır makinesi bulunmayan dar gelirli ailelerin evlerine giderek onların yıkanmasını istedikleri çamaşırları alıyor ve buraya getiriyor. Evimiz de Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) projesi kapsamında istihdam edilen iki bayan ekiplerin getirdikleri çamaşırları önce yıkıyor, sonra kurutuyor ardından ütüsü yapılan çamaşırları ekibimize veriyor. Ekipler hazır olan çamaşırları aldıktan sonra vatandaşlarımızın evine teslim ediyor" şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme: 16.08.2018 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çvsgb 2018-08-17 02:34:29

Dar gelirliğe makine verin elektrik ve suda vergiyi sıfıra indirin ülke genelinde vede maaş bağlayın engelli ve yaşlıya

Avatar
Sudi arabia 2018-08-17 02:39:33

50 yıl geçmiş devlete vergisini ödeyen ve türkiye cumhuriyeti vatandaşı ise zaten ev vermeli devlet her vatandaşa suriyeliye maaş bağlıyo türklerede gelir testi yapıp her eve maaş bağlasın 30 yıllık türk vatandaşıyım bir maaş bağlasın herkese suriyeli olmak lazım her eve gelir testi yapsın yada elektrik su doğalgaz gibi vergiler sadece zenginler ödesin toptan vergiler kalksın