banner388

Büyükakçay’dan Erken Veda

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık’ta Çağla Büyükakçay ilk turda veda etti

Büyükakçay’dan Erken Veda

Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık’ta Çağla Büyükakçay ilk turda veda etti

17 Ocak 2017 Salı 10:09
Büyükakçay’dan Erken Veda

Türkiye tenis dalındaki temsilcisi ünlü sporcu Çağla Büyükakçay, Sezonun ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık’ta turnuvaya ilk turda veda etti.

Toplamda yedinci defa sahne aldığı Avustralya açık tenis turnuvasında ilk kez ana tabloda mücadele sergileyen Çağla Büyükakçay Fransız rakibi Oceane Dodin’e  7-5, 6-7, 6-2’lik setlerle birinci turda mağlup oldu.

4-2 geriye düştüğü oyunda üst üste üç oyun kazanıp 5-4 öne geçen Çağla Büyükakçay, ilk set sonunda rakibinin de aynı şekilde karşılık vermesiyle beraber ilk seti 7-5 kaybetti.

İkinci sette de iyi mücadele eden Çağla Büyükakçay, dört servisi kırarak puan elde eden ve 6-5 lik üstünlük yakalayarak mükemmel bir tie break ile düğümü çözdü.

Melbourne’da yaklaşık 35 dereceyi bulan sıcaklık altında gerçekleşen maçın final setine servis kırarak giren Çağla, oyunun gidişatı açısından büyük önem taşıyan ikinci ve üçüncü oyunda eline geçen şansları kullanamadı. Güçlü vuruşlar çıkararak hanesine arka arkaya beş oyun birden yazdıran ve 5-1’i bulan 20 yaşındaki Dodin, Büyükakçay’ın geri dönüşüne izin vermedi ve 6-2 ile maça noktayı koydu.

Sezonun ilk Grand Slam turnuvasına böylece açılış turunda veda eden Büyükakçay, 2 saat 23 dakika süren buluşmayı 8’i ace olmak üzere 32 kazanma vuruşu ve 28 basit hatayla tamamladı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.