banner388

Bu Yıl Karanlıkta İşe Gidilecek !

Yeni uygulama ise saatlerin geri alınmama kararı batı illerinde çalışma saatinin karanlıkta başlayacağı konu edildi.

Bu Yıl Karanlıkta İşe Gidilecek !

Yeni uygulama ise saatlerin geri alınmama kararı batı illerinde çalışma saatinin karanlıkta başlayacağı konu edildi.

09 Eylül 2016 Cuma 09:13
Bu Yıl Karanlıkta İşe Gidilecek !

Kış saati uygulamasının kalkmasıyla, bu seneden itibaren yürürlüğe girecek. Bu hafta açıklanmış olan kararname ile beraber, 30 Ekim 2016 tarihinde saatlerin 1 saat geri alınmayacak olduğu ve yaz saati olarak bilinmekte olan uygulamanın tüm yıl boyunca devam edeceği açıklandı.

ÇALIŞMA SAATLERİ
Her sene Ekim ayı itibari ile saatlerin 1 saat geri alınması ile mesainin bütün Türkiye'de havanın aydınlanmasının ardından başlaması hedeflenmekteydi.
Fakat yaz saatinin devamlı olması ile kış ayında mesailerin başlangıç saatinin özellikle batıda bulunan illerin henüz hava açmamışken gerçekleşmesi gündemde.

AYARLAMA YAPILABİLİR
Yaz saatinin devamlı bir hale gelmesi için uzun senelerdir çalışmalar yapan  eski Enerji Bakanı Taner Yıldız, 2014 yılında konu gündeme geldiği zaman valiliklerin illere göre mesai başlangıçları ve bitişlerinde düzenlemeler yapılabileceği söylenmişti. Türkiye'nin batı ile doğu uçları aralığında 76 dakikalık bir fark bulunuyor. Valilikler, oldukları ilde güneşin doğuş saati ile mesai saatlerini erkene veya geç bir saate alma yetkisine sahipler. Yani doğu ilinde mesai saati 8'de başlarken, Batı'da mesailer 9'da başlayacak.
 
 
Son Güncelleme: 09.09.2016 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.