banner388

Bu tasarı herkesi ilgilendiriyor

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı meclise gönderiliyor.

Bu tasarı herkesi ilgilendiriyor

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı meclise gönderiliyor.

25 Mayıs 2017 Perşembe 16:08
Bu tasarı herkesi ilgilendiriyor

Tasarının yasalaşması halinde milyonları ilgilendirecek düzenleme gerçekleşmiş olacak.

Söz konusu tasarıyla alakalı iş mahkemelerinin kuruluşu yeniden yapılanıyor. Tasarıyla beraber iş mahkemelerinin Adalet Bakanlığınca uygun görülen yerlerde kurulması çerçevesinde düzenlemeler yapılıyor. İş mahkemelerinin kurulmadığığ yerlerde ise söz konusu dava ve işlere o yerde bulunan Asliye Hukuk mahkemelerinin görevlendirilmesi geçerli olacak.

Tasarı da ayrıca işçi ve işveren arasındaki dava ve işlemlerde arabuluculuk faaliyetlerinin de zorunlu hale gelmesinin yolu açılıyor. Böylece mahkemeye gitmeden önce arabuluculuğa başvurulması zorunlu oluyor. Meclise gönderilen tasarıda "Bu zorunluluğa uyulmaması halinde mahkemece davacıya, son tutanağın bir haftalık kesin süre içinde mahkemeye sunulması gerektiği, aksi takdirde davanın usulden reddedileceği ihtarını içeren davetiye gönderilir. İhtarın gereği yerine getirilmez ise dava dilekçesi karşı tarafa tebliğe çıkarılmaksızın davanın usulden reddine karar verilir. Arabulucuya başvurulmadan dava açıldığının anlaşılması halinde herhangi bir işlem yapılmaksızın davanın, dava şartı yokluğu sebebiyle usulden reddine karar verilir" şeklinde düzenleme yapılıyor.


 

Son Güncelleme: 26.05.2017 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.